BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Kendi adayını çıkaracak mı? Saadet Partisi İstanbul için kararını açıkladı

İSTANBUL'da 23 Haziran'da tekrarlanacak olan seçime ilişkin son dakika haberi Saadet Partisi'nden geldi. Saadet Partisi 23 Haziran seçimlerine yine Necdet Gökçınar'la girme kararı aldı.

Abone ol

YSK'nın İstanbul'da seçimlerin yenilenme kararını aldıktan sonra partilerin adayları ile yola devam etmeyecekleri merak konusu olmuştu. DSP adayı Ekrem İmamoğlu lehine yarıştan çekilirken gözler Saadet Partisi'ne dönmüştü.

Saadet Partisi partisinin yetkili organları ile yaptığı istişareler sonucunda nihai kararını aldı. SP, 23 Haziran seçimlerine adayı Necdet Gökçınar'la girme kararı aldı. Seçimlere ilişkin son dakika kararını Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu duyurdu. YSK'nın kararını eleştiren Karamollaoğlu, 'Yüksek Seçim Kurulu’nun hukuk kurallarını, kendi içtihatlarını ve teamülleri hiçe sayarak vermiş olduğu İstanbul seçimlerini iptal ve yenileme kararıyla ülkemiz yeni bir süreçle yeni bir tercihle karşı karşıya bırakılmıştır' dedi. Karamollaoğlu twitter hesabından şunları yazdı:

Saadet Partisi'nin ne kadar oyu var?
SP partisi adayı 31 Mart seçimlerinde 103 bin 301 oy aldı. 31 Mart seçimlerinde Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasında başa baş geçen yarış göz önüne alındığında 103 bin oy çok kritik öneme sahip. SP'nin adayını İmamoğlu lehine çekmesinin tabanda tepki yaratacağı ve oyların Binali Yıldırım'a kayacağı söyleniyordu. Saadet Partisi'nin adayını seçime dahil etmesi oyların Yıldırım'a kayma ihtimalini önlemeye yönelik hamle olarak nitelendi. 31 Mart seçimlerinde adayların aldığı oylar şöyleydi:

istanbul seçim sonuçları 31 mart 2019