BIST 9.066
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.293,43
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Ekrem İmamoğlu: Her şey güzel olacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sultanbeyli'de iftarını yapıyor. YSK'nın kararı sonrası İmamoğlu açıklama yapıyor.

Abone ol

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul seçimlerindeki hile iddialarına karşı çıktı. Seçimleri kazanılamayınca iptal için gerekçe üretildiğini ileri süren İmamoğlu, YSK'nın iptal kararıyla tehditlere boyun eğdiğini iddia etti.

Ekrem İmamoğlu'ndan YSK'nın kararıyla ilgili ilk açıklama Sultanbeyli'deki iftar sofrasındayken geldi. Konuk olduğu ailenin iftar sofrasından açıklama yapan İmamoğlu, kararını YSK açıklaması sonrası yapacağını söyleyerek "Her şey güzel olacak" sözleriyle yetindi.

İmamoğlu Beylikdüzü'nde konuştu

Bu açıklamaların ardından İmamoğlu, Beylikdüzü Yaşam Vadisi'nde düzenlenen toplantıya katıldı. Burada açıklama yapan İmamoğlu, YSK'nın tehditlere boyun eğdiğini söyleyerek 31 Mart gecesi yaşananları hatırlattı. İşte İmamoğlu'nun açıklamaları:

"Memleketimiz için kurulan AA'yı kendi çıkarlarına kullandılar. Belki canınız sıkkın ama umudunuzu yitirmeyin. O gece bir de ne yaptılar? Demokrasimize ihanet etmek isteyenler gecenin bir vakti saat 10.00'da 3 bin oy farkla kazandık diye açıklama yaptılar, tam bir komedi. Bu adamların gülünecek hali var, gülün.

Kendileri kazanamayınca gerekçe olarak ürettiler. Her ürettikleri gerekçe çürüdü. Hiçbirinde gerekçe tutturamadılar. O akşam bu kadar kararlı olmasaydık, sabah günün kör vaktinde 31 Mart'ın bir gün sonrasında atı alan Üsküdar'ı geçti diyeceklerdi, dedirtmedik. Demokasi mücadelesi verdiniz, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir dediniz. İlkelerimizden asla taviz vermedik, vermeyeceğiz. Bu ülke demokrasi için cumhuriyet için son ana kadar mücadele edecek 82 milyon vatanseverle dolu.

"Anamın ak sütü gibi helal"

Güzel insanlar, hemşehrilerim 31 Mart'tan sonraki bu süreçte kendileri gerekçe tutturamayınca karar vericileri etki altına almaya çalıştılar. Günbegün farklı itirazlarda bulundular, tehdit ettiler. Buna boynu eğdiler, ben YSK'yı kınıyorum. YSK karar açıklıyor, efendim neymiş sandık kurullarına yapılan olağanüstü itiraza göre seçimi iptal etmiş. Aynı kurullarla cumhurbaşkanı seçtin, referandum yaptın, anayasa değişti o zaman anayasa da cumhurbaşkanlığı seçimi de şaibelidir. Şaibeli olduğunu düşünmüyorsanız ki biz İstanbul seçimlerinin anamın ak sütü kadar helal olduğunu biliyorum. Bu millet bizi seçmiştir. Şu anda size bir söz söyleyeceğim. Yolumuz uzun heyecanımız yüksek. Gençliğimiz var. Adalete susamış, demokrasiye inancı tam Türk gençliğiyiz. Bu milletin özgürlüklerine demokrasisine kimse engel olamaz. Bu ülkede karar vericiler gaflet dalalet hatta ihanet içinde olabilirler. Ama biz vazgeçmeyeceğiz. 

"Türkiye'nin vicdanı bizimle"

Çünkü biliyorum ki; bu yolu yürürken asla yalnız yürümeyeceğim. Ben 16 milyon İstanbullu ile yürüyeceğim. Toplumu tamamının vicdanı bizimle. Bütün Türkiye'nin 81 ilinden bütün Türkiye'nin vicdanı ve adalet duygusu bizimle beraber. Ben bunu biliyorum. Demokrasimizi, cumhuriyetimizi bu ülkenin bu şehrin dünyaya olan itibarını ayaklar altına almak isteyenler olabilir. Biz bu milletin evlatları 82 milyon insan bir avuç insana asla bu değerlerini yok ettirmeyecek. Değerli dostlarım biz asla vazgeçmeyeceğiz. Biz süreci en sağlıklı şekilde yönetmeye hazırırız. İstanbulun her yerinde insanlarımız bir an için kaygı duymuş olabilirler. Sultanbeyli'den geliyorum, o mahallede gözyaşı döken genç kızlarımız erkeklerimiz vardı. Ağlamasınlar hep beraber çalışacağız. Bizden kavga bekleyenler, huzursuzluk umanları şaşırtacağız. 

"En doğru kararı vereceğim"

Yarından itibaren her anımı sizinle paylaşacağım. Demokrasi adına mücadelemizi hep birlikte yapacağız. Yarın sabah Ankara'ya gideceğim. CHP yöneticileri ve genel başkanımla buluşacağım, ittifak partilerimizle konuşacağız. İstanbul, Türkiye için demokrasimiz için, Atatürk ve bize emanet ettiği ilkeler için en doğru kararı vereceğiz. Buradan tavsiyem var, siyasi geçmişi düşünceleri ne olursa olsun ellerini vicdanlarına koyup düşünmelerini istiyorum. Bu süreçte benim hemşehrilerim demokrasi adına herkese haklılığımızı anlatsınlar.

"15 günde elde ettiğimiz bilgilerle hakkınızı koruyacağım dedim"

Herkese sesleniyorum, Sanatçıymış konuşamazmış, konuşacak. İş insanıymış konuşamazmış, konuşacak. Artık konuşma zamanı. Neden kabul görmediğimi söyleyeyim. Ben bir kişiden talimat almayacağım dedim. Bana değil 16 milyon insana hizmet edeceksiniz dedim. Büyükşehirde israf yok dedim. 15 günde elde ettiğimiz bilgilerle alacağımız tedbirlerle sizin haklarınızı nasıl koruyacağımızı bildiğim için artık israf yok dedim.  Artık kişi, grup, parti, dernek, vakıf ve cemaatlere yer yok dedim. 

"Haince karar"

Onun için diyorum ki sanatçı da iş insanı da konuşacak. İşçisi de eski siyasetçisi de memuru da konuşacak. Çünkü ben size söyleyeyim sizlerle paylaştığım bu süreci geleceğimiz için yapıyorum, kendim için değil. Çocuklarımdan eşimden anne babamdan helallik alıp yola çıktım. Daha acı bir şey söyleyeyim mi haince kararı alanlara sesleniyorum; buradan verdiğim mesajlarla onların bile çocuklarının torunlarının hayatlarını kurtacağım. Ama buradan herkese ses veriyorum. Buradan herkese söz veriyorum, bugün Türkiye'nin ekonomik olarak düştüğü durumu 45 gün daha kazanıp pisliklerini temizlemek için bir karar aldırmış olabilirler. Biz güler yüzle umutla hakkımızı söke söke alacağız. Ben bu şehrin 16 milyon insanının emeğine güveniyorum.

"Her şey çok güzel olacak"

Ben buradan AK Partili, MHP'li arkadaşlara oy vermiş o partilerde görev almış insanlara yöneticilere milletvekillerine sesleniyorum. Onları düşünceye davet ediyorum. Son olarak buradan kesinlikle güzel kardeşim her şey çok güzel olacak. Sakın güler yüzünüzü kaybetmeyin. Sakın yüreğinizdeki umudu kaybetmeyin. Umut burada. Bu alınan kararların altına imza atan yargıyı tehdit eden insanları bu mübarek ramazan ayında Allah'a emanet ediyorum. Bizim demokrasi ruhumuz onlardan hesap soracak. Mücadelemizi sizlere emanet ediyorum."