BIST 10.055
DOLAR 32,26
EURO 34,83
ALTIN 2.434,65
HABER /  GÜNCEL

Ekranda yüz kızartan test

Ekranda haraket ve aşağılamanın bini bir paraya gitti. Toplumsal sorunları işleme adına yayıncılık faciası yaşandı.

Abone ol

İzleyenler dahi yerin dibine girmemek mümkün değil. Ekrana çıkartılanların hayatları iki paralık ediliyor. Hakaret, itham ve aşağılamanın haddi hesabı yok.

Flash TV'de ekrana gelen "Yalan testi" programda yaşananlar yüz kızartacak türden.. Toplumsal sorunlarla yüzleşme adına sergileniyor.

Aldatıldığını iddia eden kocanın suçlamaları ve sorguya alınan eşin konu edildiği program inanılır gibi değil. edildi. Milliyet tv eleştirmeni Ali Eyüboğlu yayıncılık faciasını köşesinde işledi:

-(...)Pazartesi akşamı ekran karşısında televizyon kanalları arasında zaping yaparken Flash TV’ye geldim. Bir kadın kendini savunmaya çalışırken, ekranın alt köşesindeki kocaman yazıda da şöyle yazıyordu:
Abdulselam: Eşim eve erkek komşular alıyor...’

Çok geçmeden alt yazı değişti. Bu kez şöyle yazıyordu:
Anteni bozulan bizim hanıma geliyor...
Programı izlemeye devam ettim. ‘Yalan Testi’ isimli programdı bu. Programa katılan koca, karısını kendisini aldatmakla suçluyor, kadını aşağılayan inanılmaz laflar ediyordu.

Televizyon kanalı da bunu izleyicinin gözüne daha da sokmak için alt yazıları ekrana bindirerek sürekli tekrarlıyordu.
Bir masa kurulmuş üç erkek ‘sorgucu’ da kadına sorular soruyordu. İstihbarat örgütlerinin kullandığı sorgu makineleri aracılığıyla kadının yalan söyleyip söylemediği de tespit edilmeye çalışılıyordu.
Sonunda kadının masum olduğuna hükmedildi!
‘Sorgucu’ diye stüdyoda oturanlar da, ‘ekonomik kriz, işsizlik bu tür şeylere neden oluyor’ gibi saçma sapan yorumlarda bulunduktan sonra program bitti.
Tabii program bitene kadar kocanın suçlamaları ekrana bindirilen yazılarla sürekli tekrarlandı.
Kendisini çevresine anlatamayan, ezilmiş, iftira atılmış bir kadın, aklanacağım derken daha da aşağılandı, alay konusu olacağı suçlamalara maruz kaldı.