BIST 10.191
DOLAR 32,26
EURO 34,91
ALTIN 2.437,90
HABER /  POLİTİKA

Güneş AK Partiyi yaktı

Ampül sönerse AK Parti'de güneş açacaktı. Fakat amblemi "güneş" olan bir parti kuruluş dilekçesini verdi. Partinin adı ise.

Abone ol

İNTERNETHABER / Bahar Girti

AK Parti'nin kapatılma ihtimaliyle yeni bir parti kurulması gündemdeydi. Yeni kurulacak partinin de ambleminin "Güneş" olacağı söyleniyordu. Fakat AK Parti'nin kapatılması halinde kurulacak yeni partinin logosunun güneş olacağı iddiaları boşa çıktı. 'Yeni Parti' adıyla kurulan bir parti 'Güneş'i kendisine logo yaptı. 

Fransa'nın önde gelen ajanslarından AFP abonelerine geçtiği haberde, AK Parti’nin kapatılma durumunda bir parti kurma hazırlığı içinde olduğunu, simgesinin de güneş olduğunu duyurmuştu.

Haberini AK Parti’ye yakın kaynaklara dayandıran ajans AK Parti’lilere bu simgenin başarı şansını da sordu. Aynı kaynaklar, “Güneş simgesinin ampulden daha başarılı olacağına emin olduklarını” söylemişti.

AK PARTİ İSTEDİ YENİ PARTİ KAPTI

Fakat Türk siyaseti hayatına yeni bir parti daha katıldı. Amblemi güneş olan partinin adı "Yeni Parti" olarak belirtildi. Yeni Parti ile ilgili dilekçe İçişleri Bakanlığı'na sunuldu.

Yeni Parti'nin 32 kurucusu arasında ilk sırada Alpertunga Aytaş ve Mehmet Ali Türk yer aldı. Partinin kuruluş dilekçesinde Mamak'ta bir yer adres gösterildi. Partinin arkasında ise Yaşar Okuyan'ın veya Tuncay Özkan'ın olduğu iddia ediliyor.