BIST 10.173
DOLAR 32,29
EURO 34,97
ALTIN 2.444,09
HABER /  GÜNCEL

Konsolos ne hallere düştü

Şu hayatta neler oluyor? Zirveden çöp eve uzanan trajedi. Görenler konsolos olduğuna inanamadı

Abone ol Yaşadığı çöp evden belediye ekiplerince çıkarılırken, 'Bir çocuğum olsa bu hallere düşmezdim.' diyen kişinin eski bir konsolos olacağı aklınıza gelir miydi hiç?

ONLARCA KİTABI TÜRKÇEYE ÇEVİRDİ

Ya, 3 yabancı dil bilen, onlarca kitabı Türkçeye çeviren bu kişinin yakınlardaki lokantadan plastik kaplarla gönderilen yemek artıklarıyla karnını doyuracağı?

GALATASARAY LİSESİ BİRİNCİSİ

Galatasaray Lisesi'ni birincilikle bitiren, ardından da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olarak İngiltere ve İsrail'de konsolosluk yapan 82 yaşındaki Necat Alkan'ın anlattığımız kişi olduğuna ilk başta biz de inanamadık. Ta ki Dışişleri Bakanlığı'ndan teyit ettirinceye kadar.

EVLATLARIM OLSAYDI

Emekli Büyükelçi İlter Türkmen ve eski Bakan Mükerrem Taşcıoğlu'yla okul arkadaşı olduğunu anlatan Alkan'ın, yaşadığı bütün zorluklara rağmen en büyük pişmanlığı evlenip çocuk sahibi olmamak. Zaman gazetesinin bulup konuştuğu Alkan'ın şunları söylüyordu: "Keşke bir daha evlenip çocuk sahibi olsaydım. Evlatlarım olsaydı yıllardır bu kadar sahipsiz kalmazdım."

EVLİLİĞİ KISA SÜRDÜ

İngiltere'de görev yaptığı sırada İngiliz bir kızla hayatını birleştiren Alkan, eşinin Türkiye'ye gelmek istememesi üzerine boşanır. Daha sonra İsrail'e konsolos olarak atanan Necat Alkan, aileden kalıtsal olarak geçen sinir hastalığı sebebiyle görevinden ayrılmak zorunda kalır. Alkan, bu üzücü olayın ardından tercüme yaparak ve özel ders vererek para kazanır.

EVİ YANINCA HAYAT BAĞLARI KOPTU

On yıl öncesine kadar hayatını idame ettirebilen Alkan, ikinci büyük şoku evinin yanmasıyla yaşar. "Evimle birlikte bütün antikalarım, kitaplarım, vesikalarım ve fotoğraflarım yandı. Ondan sonra da hayatla bütün bağlantım koptu." diyen Alkan, yangından sonra bir akrabasının yanına taşınır. Ancak huzursuz olunca ailesinden kalma Maltepe'deki şimdi 'çöp eve dönüşen' eski eve taşınır.