BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,82
ALTIN 2.423,50
HABER /  POLİTİKA

4 CHPli namlu ucunda

CHP'nin hesaplarında usulsüzlük çıktı. Gözler mahkemenin suç duyurusunda bulunduğu 4 yöneticiye çevrildi.

Abone ol

Anayasa Mahkemesi, CHP’nin hesaplarıyla ilgili yaptığı denetimlerde 4 ayrı hesapta usulsüzlük tespit ederek, parti yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

O dönemin yöneticileri Adnan Keskin, İsmet Atalay, Mahmut Yıldız ve Önder Sav topun ağzındaki isimler...  

TOPUN AĞZINDAKİ 4 İSİM

CHP'de 1998’de Genel Sekreterlik görevini Adnan Keskin, Genel Saymanlık görevini ise İsmet Atalay yürütüyordu. 2000-2008 yılları arasında Genel Sekreterlik görevini yürüten Önder Sav ile Genel Sayman Mahmut Yıldız'ın da hakkında suç duyurusunda bulunulan isimler arasında yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

SADECE SAV'IN DOKUNULMAZLIĞI VAR

Hakkında suç duyurusunda bulunulması beklenen isimlerden Keskin ile Atalay, artık milletvekili değil. Kesin ile Atalay CHP lideri Deniz Baykal tarafından CHP kontenjanından İş Bankası Yönetim Kurulu üyeliğine atanmışlardı. Ancak, her iki ismin de dokunulmazlıkları bulunmuyor.

CHP'de 2000-2008 yılları arasında Genel Saymanlık görevini yürüten Mahmut Yıldız da artık milletvekili değil. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dava açması halinde Keskin, Atalay ve Yıldız yargılanabilecekler. Sav halen milletvekili olduğu için milletvekili dokunulmazlığından yararlanabilecek. Dava açılması halinde Sav TBMM’de dokunulmazlığının kaldırılması halinde yargılanabilecek.