BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,74
ALTIN 2.425,04
HABER /  EKONOMİ

Ekonomiden kısa kısa

Ekonomik gelişmelerden derlenen kısa haberler...

Abone ol

Teknosa'nın, Best of 2009 Araştırması'nda ''Yılın Teknoloji Marketi'' seçildiği bildirildi.

Teknosa'dan yapılan açıklamada, Teknosa'nın, Digital Age Dergisi tarafından pazar araştırmaları ve kamuoyu yoklama hizmeti veren Ipsos KMG'ye yaptırdığı ''Best of 2009 Araştırması''na göre Yılın Teknoloji Marketi seçildiği kaydedildi.

Yapılan açıklamada, Best of 2009 Araştırması'nda görüşülen kişilere spontane olarak 26 kategoride akıllarına ilk gelen markalar veya kişileri belirtmeleri istendiği ve Yılın Teknoloji Marketi kategorisinde Teknosa'nın, en yakın rakibinden 3 kat daha fazla bilinirliği ile tüketiciler tarafından lider teknoloji marketi olarak tescillendiği kaydedildi.

FİLLO

Müşterilerine grupaj hizmetten kargoya kadar lojistiğin her alanında hizmet sunan Fillo'nun, Koç.net'in ayda 100 binin üzerindeki fatura ve modem dağıtımını üstlendiği bildirildi.

Lojistik sektöründe ''tek elden bütüncül hizmet'' yaklaşımıyla firmalara grupaj hizmetten kargoya kadar lojistiğin her alanında komple hizmet sunan Fillo'nun, Türkiye'nin önde gelen alternatif telekom operatörü Koç.net'i de müşteri portföyüne eklediği ve Koç.net'e de fatura ve modem dağıtım hizmeti sunacağı belirtildi.

ARAS KARGO

Aras Kargo'nun, sektörde yine bir ilk'e imza atarak kargonun gönderici müşteriden alınmasından alıcı müşteriye teslimatına kadar her noktada kullanılabilen el terminallerinin uygulamasına başladığı kaydedildi.

Yapılan açıklamada, Aras Kargo'da kuryelerin PDA özelliği taşıyan el terminalleri kullanmasıyla birlikte hem müşteri memnuniyetinin, hem de operasyonel verimliliğin sağlanacağı ve Aras Kargo network'üne online olarak bağlanabilen el terminalleri sayesinde tüm bilgiler anında network'e aktarıldığı belirtildi.

KARİYER.NET

Kariyer.net'in üniversitelere yönelik geleneksel Kariyer Turu, ''Olmaz Böyle Mülakat!'' isimli eğlenceli bir tiyatro oyunu 47 günde 34 şehir, 41 üniversite ziyaret edileceği ifade edildi.

Kariyer.net tarafından üniversitelere yönelik olarak düzenlenen geleneksel ''Kariyer Turu''nun Türkiye'nin farklı şehirlerini dolaşmaya bu yılda devam etiği dile getirilen açıklamada, 5 Nisan başlayacak ve yaklaşık olarak 47 gün sürecek tur kapsamında ''İş hayatı seni bekliyor, hazır mısın?'' sloganı ile binlerce üniversitesi öğrencisinin iş hayatı ve iş bulma konularında bilgilendirilmesinin hedeflendiği kaydedildi.

SAP PERAKENDE

Avrupa'daki ilk teknoloji zincir mağazasını İzmir'de açan Best Buy, Ankara, Bursa ve İstanbul'da açmayı planladığı mağazaların yönetimi için gerekli olan perakende entegrasyonunu SAP çözümleri ile tamamladığı belirtildi.

SAP'nin iş uygulamaları, Türkiye;ye yatırım yapan yabancı sermayeli şirketlerin de öncelikli tercihi olmaya devam etiği ve geçtiğimiz aylarda Türkiye'de ilk mağazasını açan, teknoloji alışverişinde dünyanın bir numarası Best Buy'ın, Türkiye operasyonlarını SAP Perakende (IS-Retail) çözümü ile yöneteceği bildirildi.

B'IOTA
 
B'IOTA sürekli yenilik vizyonundan hareketle gerçekleştirdiği kurumsal kimlik ve logotayp yenileme çalışmalarını tamamladığını bildirdi.

Milyonlarca kişinin güzellik sorunlarına bitkisel ve bilimsel çözümler sunan ve dünyada faaliyet gösterdiği ülke sayısını her geçen gün artıran B'IOTA'nın, Türkiye'nin önde gelen tasarımcılarından Serdar Benli ile birlikte gerçekleştirilen kurum kimliği çalışmaları sonucunda yeni bir görünümle paydaşlarının karşısına çıktığı belirtildi.

VAKIFBANK

VakıfBank'ın, Polis Haftası'na Özel Taksitli İhtiyaç Kredisi sunduğu bildirildi.

Yapılan açıklamada, VakıfBank'ın, Taksitli İhtiyaç Kredisi kampanyalarına bir yenisini daha eklediği ve çalışan veya emekli tüm emniyet mensuplarının akıllarında ne varsa, ''Polis Haftası Kredisi'' ile gerçeğe dönüştüğü kaydedildi.

Kredi kapsamında, müşterilerin yüzde 1,07 faiz oranı ve 24 aya varan vade seçenekleriyle 20 bin liraya kadar kredi kullanabildiği ifade edildi.

ÇALIK'A YENİ GENEL MÜDÜR YARDIMCISI

Küresel enerji alanında yaklaşık 30 yıllık deneyim ve büyük bilgi birikimine sahip olan Dr. Martin Ernst Ferstl, 1 Nisan 2010 tarihi itibariyle Çalık Enerji Boru Hattı ve Rafineri Projelerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak (Chief Operating Officer-COO) göreve başladığı bildirildi.

Yapılan açıklamada, Ferstl'in, özelikle rezerv eklentilerinin promosyonu ile birlikte petrol ve gaz boru hattı nakliyeleri de dahil olmak üzere Hazar Denizi'nden global petrol pazarlarına uzun vadeli üretim kapasitesinin geliştirilmesi konularında engin bir deneyime sahip olduğu kaydedildi.

FIAT FIORINO

TOFAŞ'ın Bursa'daki fabrikasında üretilen Fiat Fiorino'nun dizel otomatik şanzımanlı versiyonunun satışları Türkiye genelinde 3 bin adeti aştığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, dizel motorlu ve otomatik şanzımanlı Fiat Fiorino model ailesinin, Nisan ayı boyunca 28 bin 190 liradan başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla Combimix ve Combi karoser seçenekleriyle müşterilerin ilgisine sunulduğu kaydedildi.

Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Fiat Marka Direktörü Okan Baş, ''2009 Yılının Ticari Aracı'' unvanına sahip olan ve geçtiğimiz yıl ülkemizin en çok tercih edilen hafif ticari aracı olmayı başaran Fiat Fiorino'nun otomatik şanzımanla kombine edilmiş dizel motorlu versiyonlarında ESP ve ASR ile birlikte Hillholder sistemlerinin sunulmasıyla ilginin daha da arttığını vurguladı.

Özellikle dizel motor ve otomatik şanzımanlı versiyonlarda kadın kullanıcıların da tercihlerinde neredeyse yarı yarıya bir orana ulaştıklarına dikkat çeken Baş, Fiat Fiorino'nun kullanım özelliklerinin yanı sıra ekonomik yakıt tüketim ve hesaplı kullanım maliyet değeriyle de ön plana çıktığını belirtti.

TEKNİK YAPI

Teknik Yapı'nın, Kartal'daki Uptwins ve Upcity projelerinde ilkbahar kampanyası başlattığı kaydedildi.

Yapılan açıklamada, markanın, Kartal'ın Uptwins ile Upcity projelerindeki dairelerin yüzde 1 peşinat ve sıfır faiz oranıyla satışına başladığı belirtildi.

Kampanya kapsamında 12 aylık vadeyi seçen müşterilerin, yüzde 1 peşinat ödemeleri halinde, daire tutarının yüzde 80'lik kısmına her hangi bir faiz oranı ödemeyeceği ve bu ödeme planı çerçevesinde müşterilerin sadece daire tutarının yüzde 19'luk kısmını üç eşit parça halinde 6 ayda bir ara ödeme şeklinde yapacağı bildirildi.