BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,80
ALTIN 2.433,14
HABER /  GÜNCEL

Balyoz'da 9 asker daha tutuklandı

''Balyoz Planı'' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Şükrü Sarıışık ve 3 kişi tutuklanma istemiyle mahkemede!

Abone ol

Balyoz soruşturması kapsamında haklarında yeniden tutuklama kararı çıkan 7 muvazzaf askeri cezaevine gönderildi.

Eski MGK Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Şükrü Sarışık ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

’BALYOZ Güvenlik Harekat Planı’ soruşturması kapsamında tahliye edildikten sonra savcılığın yaptığı itiraz üzerine haklarında yakalama kararı çıkartılan ikisi emekli 9 subay tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bugün gerçekleşen tutuklamalarla hakkında yakalama kararı bulunan toplan 12 subay tutuklanmış oldu.

4 SUBAY HASTANEDE YATIYOR

Haklarında yakalama kararı çıkartılan ve bel fıtığı rahatsızlığı olan emekli Tümamiral Semih Çetin ve emekli Orgeneral Çetin Doğan ile Harp Akademileri Komutan yardımcısı Korgeneral Yurdaer Olcan boyun fıtığı tedavisi olmak için Haydarpaşa'daki GATA’ya yatırıldı. Yüksek tansiyon rahatsızlığı olan emekli Korgeneral Engin Alan da Ankara GATA’da yatırıldı.
ÖZCAN TESLİM OLDU, TUNÇAY’I POLİS GETİRDİ

’Balyoz Güvenlik Harekat Planı’ soruşturması kapsamında tahliye edildikten sonra savcılığın yaptığı itiraz üzerine hakında yakalama kararı çıkarılan emekli Albay Ümit Özcan bugün sabah saatlerinde soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Beşiktaş’taki adliye binasına gelerek teslim oldu.

Ümit Özcan’dan kısa bir süre sonra ise TEM polislerince gözaltına alınan emekli Albay Buülent Tunçay adliye getirilmişti. Tunçay’ın ardından da yine haklarında yakalama kararı çıkartılan muvazzaf subaylar Tümgeneral İhsan Balabanlı, Tuğgeneral Bekir Memiş, Albay Yüksel Gürcan, Albay Levent Çehreli, Albay Abdullah Zafer Arısoy, Albay Recep Yıldız, Albay Mustafa Önsel Merkez Komutanlığı’na ait bir minibüs ile adliyeye getirildi. Bu subaylar, istanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nce yeniden tutuklanarak cezaevine gönderildi.