BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,78
ALTIN 2.428,06
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Baykal Erdoğan'ı fena yakaladı!

Baykal Ak Parti yaptı dedi. Ak Parti şiddetle karşı çıktı ama CHP iddiasını fotoğraflarla ispat etti.

Abone ol

İNTERNETHABER

CHP lideri Deniz Baykal geçtiğimiz günlerde Van'da kendisine yapılan yumurtalı saldırının AK Partili'ler tarafından yapıldığını iddia etti ve olay esnasındaki çekilen fotoğraflardaki Ak Partililer'i gösterdi.

BDP'ye göre de Baykal'a yumurta atılma emri Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'ten gelmişti.

Partisinin grup toplantısında konuşan Baykal olayların ardında AKP'nin Medya ve Tanıtımdan sorumlu Van il başkan yardımcısı, gençlik kolları 3 başkan yardımcısı ve merkez ilçe yönetim kurulu üyesi olduğunu söyledi. Olay anından fotoğraflar gösterdi ve olayların video kayıtlarının ellerinde olduğunu söyledi. (Fotoğraflar birazdan basına dağıtılacak)

Siyasetçiyi herkes beğenmek zorunda değildir diye olayı anlatmaya başlayan Baykal şöyle devam etti:

VAN EMNİYETİ BİZİ YÜRÜTMEK İSTEDİ, KABUL ETMEDİK

"Başbakan diyor ki 'bana da yapıyorlar' Sana da yapıyorlar da, sana CHP yaptırmıyor. Buradaki olay farklı, önce şunu bilmenizi istiyorum. O saldırıyı yapanların Van halkıyla hiçbir alakası yok. Havalanından şehrin içine kadar kilometrelerce Van'ın içinden geçtik, hiçbir olumsuzlukla karşılaşmadık. Kongre salonunda karşılaştığımız manzara bir avuç insanın örgütlediği bir durum. Aynı kalemle, aynı kağıtlara pankart yazmışlar eciş büçüş.

Birileri koli koli yumurta almışlar onları atıyorlar. Nereye atıyorlar otobüse atıyorlar. Eğer Van Emniyeti’nin telkinlerini kabul etmiş olsaydık otobüs caddede duracak 100 metrelik mesafeyi yürüyerek geçecektik ve bu saldırı bize olacaktı. Allahtan partinin yetkili kurulları Emniyet'in önerisini kabul etmedik.

OLAYI AKP ORGANİZE ETTİ

Baykal kendisine saldıranların fotoğraflarını gösterip, olayı AKP'nin organize ettiğini söyledi.

Baykal şöyle konuştu:

"Van'da yaşanan olayları kim yaptı? İşte fotoğraflar. AKP'nin gençlik kolları başkanı, şu önde yürüyen kişi AKP'nin il başkan yardımcısı... Olayı organize eden AKP'nin Medya ve Tanıtımdan sorumlu olan Van il başkan yardımcısı, gençlik kolları 3 ayrı başkan yardımcısı... Bunların nüfus kayıtları elde... Bunları basın toplantısıyla arkadaşlarım size sunacaklar... Ayrıca bunların AKP'nin genel başkan yardımcısıyla olan akrabalık ilişkilerini de sunacaklar. Videolar Cd'ler burada."

BDP İSİM BİLE VERDİ

Bu olayı AKP'lilerin yaptığını sadece biz söylemiyoruz. BDP'liler de söylüyor. BDP'li başkan savcıya telefon açıyor ve bizim olaylarla ilişkimiz yok, kınıyoruz diyorlar. BDP'lilerle ilgili bir haber ajansı Baykal'a yapılanların emri Dinçer'den diyor. Dinçer kim? AKP Van milletvekili (Ak parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik) ... Onun millete para dağıttığını söylüyor. Bu benim değil onların idiası...

HER ŞEY AÇIK, OLAYI SORUŞTURAN YOK

Buna benzer bir olay Diyarbakır'da başımıza geldi. Ama o insanların kendi tepkileriydi ve hiç şikayet etmedik, 'demokrasilerde olur' dedit. Ama buna rağmen Diyarbakır savcılığı olayın üstüne gitti, bize yazı yazdı, şikayetçi olmamamıza rağmen o insanları mahkum ettiler.

Burada olay organize, Van'daki ayağı belli, Ankara'daki ayağı belli.. Ama Başbakan "üzüldüm, demokrasilere bunlar yakışmıyor" diyemiyor. Masal anlatıyor, sen masalı bırak şu fotoğrafların gereğini yap.

Bu Van olayı bir iktidar partisi tarafından ana muhaletef partisine düzenlenmiş bir sokak hareketidir. Çok önceden demokrasinin çocukluk günlerinde olurdu. Bir iktidar hiçbir zaman bu acze düşmemişti, şimdi bunu gördük.