BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Eğlencenin sesi kısıldı

Açık yerlere 24.00'ten sonra müzik yasağı getirilmesi büyük tartışma yarattı

Abone ol

AKP'li İstanbul Belediyesi Encümeni'nin aldığı "Açık mekanlarda cuma ve cumartesi günlerinde saat 01.00, hafta içinde ise saat 24.00'den sonra müzik yayını yapılmayacak" kararı büyük tartışma yarattı.

Gazetelere verdikleri ilanlarla Boğaz'daki eğlence mekanlarının gürültüsünden rahatsız olduklarını dile getiren Kuzguncuklular Derneği ve Çengelköy Sivil Halk Girişimi önderleri karardan memnun. Ancak şunu da eklemeden geçemiyorlar: "Bizler ses kısılsın istedik, eğlence mekanlarının gürültüsü bize gelmesin, sabaha kadar müzik çalsın." Kuzguncuklular Derneği Başkanı Aydan Sayım, "Olması gereken buydu" diyor:

"Kampanyanın amacı sesi tamamen kapatmak değil, sesi kısmaktı. Eğlence mekanları yalıtım sistemleri kurmayı maliyetli buldukları için bunu hep ertelediler." Derneğin yönetim kurulu üyesi Gültekin Orhon ise belediye başkanını yine göreve çağırdıklarını söylüyor: "Yazın sıcağında penceremizi açamıyoruz. Şimdi dernek olarak alınan 01.00'e kadar açık olacak müzik sesini tartışacağız. İnsanları bu saate kadar ayakta tutmaya kimin hakkı var? Belediyeyi kutluyoruz ama aldıkları karar yeterli değil!"

İşletmeciler isyanda
Mehmet Koçaslan (Reina): İpimizi çekecekler
Eğlence mekanlarının ipini çekmeye çalışıyorlar. Bu insanlar ülkemize turist gelmesini istemiyorlar. Böyle bir karar işletmelerin kapanması demektir. 23.00'te yemeğe oturan İspanyol, Yunan ve İtalyan'ı nasıl kaldıracağız yemekten?

Varol Kaybar (Sorite): Turizme darbe
Bu kararı turizme vurulmuş bir darbe olarak görüyorum. Önümüzdeki günlerde Formula 1 gibi büyük bir organizasyon var. Turist Boğaz'ın güzelliğini görmeye geliyor. Gelen tebligatlara göre avukatlarımız ve mali müşavirlerimizle biraraya gelip ne yapacağımızı konuşacağız.