BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Danıştay davası bugün

Danıştay'a silahlı saldırı olayıyla ilgili dava bugün Ankara 11’inci Ağır Ceza'da başlıyor.

Abone ol

Danıştay 2"nci Dairesi"ne yönelik silahlı saldırı olayıyla ilgili davanın görülmesine, Ankara 11"inci Ağır Ceza Mahkemesi"nde bugün başlanacak.

Saldırının faili olarak tutuklu bulunan sanık avukat Alparslan Arslan ile diğer tutuklu sanıklar avukat Süleyman Esen, Osman Yıldırım, İsmail Sağır, Tekin Irşi, Erhan Timuroğlu ve Aykut Metin Şükre ile tutuksuz sanıklar Salih Kurter ve Ayhan Parlak ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Duruşmaya ayrıca, suçtan zarar gördükleri gerekçesiyle, mahkemenin müşteki olarak davet ettiği Danıştay 2"nci Dairesi Başkanı Mustafa Birden, üyeler Ayla Gönenç ve Ayfer Özdemir ile tetkik hakimi Ahmet Çobanoğlu'nun da katılması bekleniyor.

Duruşmayı, adli tatil nedeniyle nöbetçi olan Danıştay üyeleri ile tetkik hakimlerinin de izleyeceği öğrenildi.

İddianame...

Saldırının faili olarak tutuklu bulunan Avukat Alparslan Arslan ile altı sanığın 'ağırlaştırılmış müebbet hapis' cezasına çarptırılması isteniyor.

Sanık Avukat Alparslan Arslan ile diğer tutuklu sanıklar Avukat Süleyman Esen, Osman Yıldırım, İsmail Sağır, Tekin Irşi, Erhan Timuroğlu ve Aykut Metin Şükre ile tutuksuz sanıklar Salih Kurter ve Ayhan Parlak, 'anayasal düzeni cebren ortadan kaldırmaya teşebbüs, örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak ve yardım etmek, tasarlayarak adam öldürmek, öldürmeye teşebbüs ve bu suçlara iştirak etmek' suçlarından yargılanacak.

Cumhuriyet Savcısı Şemsettin Özcan tarafından hazırlanan iddianamede, yedi sanık için ağırlaştırılmış müebbet hapis, tutuksuz iki sanık için de üç yıla kadar hapis cezası isteniyor.