BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Eğitimcilerin umudu Danıştay

Eğitimcilerin görev yeri değiştirmeleri zorlaşıyor. Karar tepkili olan sendikaların umudu ise Danıştay.

Abone ol

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer , Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) son çıkan yöneticilerin görevde yükselmesi, atama ve yer değiştirmeleri ile öğretmenlerin atama ve yer değiştirmeleri hakkındaki yönetmeliklerinde tespit ettikleri hukuksuzluklar nedeniyle ynetmeliklerin iptal edilmesi için Danıştay'a başvuracaklarını bildirdi.

Başkent Öğretmenevi'nde başlayan Eğitim Sen Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda konuşan Dinçer, MEB'in son çıkan 3 yönetmeliğinde hukuksuzluklar tespit ettiklerini belirterek yönetmeliklerin iptali için Danıştay'a başvuracaklarını söyledi.

HİZMET TAZMİNATI
Hizmet tazminatından tüm kamu çalışanlarının faydalanması gerektiğini savunan Dinçer, ''Sadece din ve güvenlik görevlilerinin faydalanması yeterli değildir. Eğer yasa bu haliyle çıkarsa Anayasa Mahkemesi'ne mutlaka gönderilmelidir'' dedi. Şu anda 150 bin öğretmen adayının öğretmen olmayı beklediğini kaydeden Dinçer, şöyle konuştu: ''MEB'in görevi, okullarında bu adaylara istihdam yaratmaktır. Ancak AKP hükümeti, tamamen ticari bir mantıkla, bin YTL alarak bu adaylara 3 ay gibi kısa bir sürede formasyon vereceğini belirtiyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Bu konunun takipçisi olacağız.''

Kaynak: Cumhuriyet