BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,77
ALTIN 2.398,63
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Edirne'nin yüzde 93'ü SGK'lı

Edirne geneli ile ilgili istatistiki bilgiler veren Gül, Yeşil kart dahil şehrin 93,73'nün sosyal güvenlik kapsamında olduğunu kaydetti.

Abone ol

10–16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan "Sosyal Güvenlik Haftası" etkinlikleri "Tüm Türkiye'nin güvencesi SGK" sloganı ile başladı.

Bu kapsamda SGK Edirne İl Müdürlüğü, kurumu tanıtmak ve yaptığı faaliyetler hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir basın toplantısı gerçekleştirdi. İl Müdürü Ferhat Gül, kurum olarak kayıt dışı çalıştırmanın önüne geçmek için çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bu kapsamda birçok kurumla protokollerin imzalandığını anlatan Gül, banka, kurum ve kuruluşlardan gelen bilgiler, denetimler ve ALO 170 ihbar hattına gelen şikayetlerle çok sayıda kişinin kayıt altına alındığını belirtti.

Gül, bu işlemler dışında prim tahsilâtlarının artırılması ve işverenlerin sigorta primlerini ödemelerinde güçlüğü düştüklerinde veya ödeyemediklerinde durumlarda kurum tarafından çeşitli kolaylıklar sağlandığını ifade etti.

Edirne geneli ile ilgili istatistiki bilgiler veren Ferhat Gül, Yeşil kart dahil şehrin yüzde 93,73'nün sosyal güvenlik kapsamında olduğunu kaydetti.

Yeşil kartlıların çıkarılması durumunda bu oranın yüzde 83,50 olduğunu dile getiren Gül hedeflerinin vatandaşların yüzde 100'ünü sosyal güvenlik çatısı altına almak olduğunu açıkladı.

Edirne'de 4/a/b/c gruplarında 84 bin 188 kişinin çalıştığını anlatan Gül, buna karşılık emekli, yetim ve hak sahibi aylık alanların sayısının 68 bin 108 olduğunu aktardı.