BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,82
ALTIN 2.398,07
HABER /  GÜNCEL

Edirneliler sokakta geceliyor

Bulgaristan'ın, 3 barajın kapaklarını açması Edirne'de paniğe yol açtı

Abone ol

Bulgaristan'ın, Arda Nehri üzerindeki 3 barajın kapaklarını açması ve sağanak yağış nedeniyle Meriç, Tunca ve Arda nehirlerinin debilerindeki artış sürüyor. Büyük bir kısmının sular altında kaldığı Karaağaç Mahallesi'nin şimdilik su almayan bölümünde halk geceyi ayakta geçiriyor. Su basmalarına karşı eşyalarını yükse yerlere çıkartan mahalleli, evlerini su basması halinde kaçacaklarını kaydettiler.

Bulgaristan'ın baraj kapaklarını açması sonucu Edirne sular altında kaldı. Suların en çok etkilediği Karaağaç Mahallesi'nde bir çok ev ve iş yeri su basmadan tahliye edildi. Mahallenin yüksek kesimlerinde oturan vatandaşlar evlerini terk etmemek de ısrarlı. Su basar korkusu ile gece uyumayan mahalleli, geceyi çocukları ile birlikte ayakta geçirdi.

Geçen sene de evini su bastığını kaydeden bir ev hanımı, duvarlarının yıkıldığını evini su bastığını ve bu yıl da aynı manzaranın yaşanacağını kaydetti. Sabaha kadar uyumayacağını söyleyen bir çiftçi, "Geçen sene de buraları su bastı. Perişan olduk. Yine basar diye gece uyumayacağız. Su gelince kaçacağız. Set çok hafif olduğu için su basıyor. Her an su basar korkusu ile yaşıyoruz. Setin yüksek olması gerekir." dedi.

Küçük kız kardeşini kucağında seven bir kız çocuğu, "Buraya su gelecekmiş. Su gelince İstanbul'a kaçacağım. Kardeşimde kaçacak." dedi. Eşyalarını hiçbir yere götüremediğini kaydeden bir vatandaş, "Eşyalarımızı nereye götürebiliriz. Kim kabul eder bunları. Geçen sene su basmasında da eşyalarımız harap olmuştu. Beş 10 kuruş biriktirip zar zor bu eşyaları almaya çalışıyoruz." dedi.