BIST 10.261
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.457,49
HABER /  GÜNCEL

Edirne nasıl kurtulacak?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Edirne'yi kurtaracak bir projeyi müjdeledi!

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, "Son 22 yılın en yüksek debili sel felaketi yaşanan Edirne'de Su Akacağı Barajı ile üç konuyu çözüme kavuşturacağız" dedi.

Bakan Güler, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak ve AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak ile helikopterle geldiği Edirne'de Vali Nusret Miroğlu, AK Parti Edirne Milletvekili Ali Ayağ, kurum müdürleri, çeşitli oda başkanları ve öteki yetkililer tarafından karşılandı.

Bakan Güler ve Bakan Özak, DSİ 11. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu'nda Edirne'de yaşanan taşkınlar konusunda, Vali Miroğlu ile DSİ 11. Bölge Müdürü Numan Gündüz'den bilgi aldı.

Bakan Güler ve Bakan Özak, daha sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait zırhlı personel taşıyıcıyla Arda, Tunca ve Meriç nehirlerindeki taşkından etkilenen Karaağaç Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

Özak ve Güler, Karaağaç Mahallesi'nde bir kahvehanede basın toplantısı düzenlediler.

"Son 22 yılın en yüksek debili sel felaketi yaşanan Edirne'de Su Akacağı Barajı ile üç konuyu çözüme kavuşturacağız" diyen Güler, şunları kaydetti:

"Böylece sulama sorunu çözülecek, enerji üretimi sağlanacak ve taşkınlar önlenecek. 33 milyon kilovat saat enerji üreteceğiz. Canınızı sıkan bu taşkını enerjiye dönüştüreceğiz. Bulgaristan'a nehirlerin debisini ölçmek için 4 ölçüm merkezi kuracağız. 40 kilometre kış seddesi, 92 kilometre yaz seddemiz bulunuyor. Devlet Su İşleri sıkı bir şekilde çalışıyor. 10 milyon YTL'lik bir parayı sedde için ayıracağız. DSİ'ye ayrıca 48 adet iş makinesi göndereceğiz."

Bayındırlık ve İskan Bakanı Özak da Dışişleri Bakanlığı'nın, Yunanistan ve Bulgaristan yetkilileriyle konuşarak, gerekli tedbirlerin alınmasını sağladıklarını belirterek, "Karaağaç Mahallesi'nde barınma ve benzeri sıkıntıları olan vatandaşlar için bakanlıktan valiliğe para göndereceğiz" dedi.