BIST 9.092
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,55
HABER /  GÜNCEL

'Ebu Hanzala'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis...

IŞİD'in Türkiye emiri olduğu iddia edilen "Ebu Hanzala" kod adlı Halis Bayancuk'un da aralarında olduğu 11 tutuklu IŞİD'ci hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. Bayancuk için ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

Abone ol

SAKARYA'da terör örgütü IŞİD'e yönelik soruşturma kapsamında aralarında örgütün sözde üst düzey yöneticisi olduğu belirtilen "Ebu Hanzala" kod adlı Halis Bayancuk'un da bulunduğu 11 tutuklu sanık hakkında dava açıldı.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, aralarında Halis Bayancuk'un da bulunduğu 11 sanık hakkında hazırlanan 183 sayfalık iddianamedeki incelemesini tamamladı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜBBET VE 32 YIL HAPİS...

Mahkeme, iki müştekinin yer aldığı ve Bayancuk'un "Anayasa'yı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçundan 15 yıldan 22 yıla kadar ve "silahlı terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan 2 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen iddianameyi kabul etti.

"IŞİD'E ÖRGÜT ÜYESİ KAZANDIRDI"

İddianamede, Bayancuk'un birçok kez gözaltına alındığı ve tutuklandığı da yer alırken, 2015 yılında örgütsel faaliyette bulunduğu, toplantılar düzenlediği, Suriye'ye ve Irak'a örgüt üyesi kazandırdığı bilgisi de yer aldı

IŞİD operasyonunda çıktı kim bu Ebu Hanzala?

DİĞER SANIKLARA İSTENEN CEZALAR

Ayrıca, bir sanık hakkında "Anayasa'yı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile "silahlı terör örgütü üyeliği"nden 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası istenen iddianamede, 9 sanık hakkında da "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7 yıl 6'şar aydan 15'er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Kod adı Ebu Hanzala olan Halis Bayancuk'un IŞİD mescidi