BIST 9.699
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.451,95
HABER /  GÜNCEL

Mavi balina oyunu nedir nasıl oynanır gençleri öldürüyor

RUSYA menşeili oyun Mavi Balina öldürüyor. Dünyada ve Türkiye'de ölümüne neden olan ve dünya da çok can alan Mavi Balina oyunu nedir, nasıl oynanır? Mavi Balian oyunu nasıl indirilir? İşte Mavi Balina hakkında tüm detaylar.

Abone ol

RUSYA'dan çıkan ve kurucusunun 21 yaşındaki Philipp Budeikin olduğu iddia edilen Mavi Balina oyunu can almaya devam ediyor. Mavi Balina dünyadan sonra Türkiye'de de can almaya başladı. Peki öldüren oyun Mavi Balina nedir? Mavi Balina nasıl oynanır, gençler neden bu kadar çok etkileniyor?

MAVİ BALİNA NEDİR?

Mavi Balina, bildiğimiz şekillerde indirilebilen bir oyun değil. Resmi bir internet adresi veya yasal satışı olmayan Mavi Balina oyununa katılmak için Rusya menşeili sohbet sayfalarından yöneticiye ulaşmak ve görevleri istemek gerekiyor. Tüyler ürperten oyun, “oyun yöneticisi”nin 50 gün boyunca yolladığı çoğu fiziki acı dolu emirleri yerine getirmek üzerine kurulu bir meydan okuma.

NASIL OYNANIYOR? 50 GÜN 50 GÖREV

Mavi Balina oyunu 50 gün boyunca giderek korkunç hale gelen 50 görevden oluşuyor. Kendini sakatlayabilecek görevlerden korku filmlerini izlemeye kadar sıra dışı şeyler yer alıyor. Görevleri yerine getirip oyunu bitiremeyen kullanıcılara ‘Öl, nasıl olsa yeniden doğacaksın’ telkini yapılıyor.

Oyunun kimi etaplarında henüz okul çağındaki çocuklardan, el bileklerine ya da bacaklarına sivri bir cisimle bir balina kazıması ya da vücuttaki damarlarına yakın kesikler atması isteniyor. Bazı günler saat 04.20’de uyandırılıp gün boyunca oyun yöneticilerinin yolladığı korkunç görüntülerin izlenmesi de bir başka görev. Manipüle edilen çocuklar, 49 görev boyunca kendilerine psikolojik ve fiziki zararlar verip hayattan koparılıyor. 50. gün final görevi ise “balina olmak” adını taşıyor ve oyuncunun intihar etmesini emrediyor.

KURUCUSU TUTUKLANDI AMA...

Mavi Balina oyunu mart ayında Rusya'da bir genç kızın intiharına neden olmuş, bu olayın ardından 6 ay içinde gerçekleşen 130 gencin intiharıyla bağlantılı olabileceği şüphesiyle dava açılmıştı.

Oyunun Kazakistan, Kırgızistan, Ukrayna ve Azerbaycan’ın ardından Avrupa’da da yayılmaya başlaması endişeleri artırmıştı. Rusya’da 21 yaşındaki Philipp Budeikin, 8 ölüm grubu oluşturmak suçlamasıyla tutuklandı. Budeikin, Mavi Balina’nın da kurucusu olmakla suçlanıyor.