BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Elon Musk kimdir kaç yaşında eşi ve terkettiği ünlü sevgilisi

TÜRKİYE ziyareti ile gündemin ilk sırasına oturan Elon Musk aslen Güney Afrikalı. Elon Musk yaşı ve eşi ile son sevgilisi ile de merak edilen bir isim. Peki Elon Musk'ın 2 kez evlenip boşandığı karısı kimdir, ilk eşi ve çocukları hakkında bilinmeyenleri.

Abone ol

Space X ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşme ve Atatürk paylaşımları ile ilgi odağı oldu. 3 gün arka arkaya anıtkabir ve Atatürk üzerine twitter ve instagramından paylaşım yapan Elon Musk gönülleri fethetti. Peki Elon Musk kaç yaşında 2 kez evlenip boşandığı eşi ile ilk karısı kimdir? İşte 46 yaşında olan Elon Musk hakkında merak ettileriniz;

Elon Musk yüzyılın en büyük girişimcisi ve dahilerinden biri kabul ediliyor. Elon Musk'ın CEO'su olduğu, 2003'te kurulan Tesla, Nisan ayında köklü otomotiv firması Ford'u piyasa değerini 45.46 milyar dolara çıkararak geride bırakmıştı. Güney Afrika asıllı ABD'li mucit ve girişimci olan Elon Musk Kanadalı bir anne Haldeman ve Güney Afrikalı bir baba Errol’un oğlu olarak dünyaya geldi. Şu anda 46 yaşında olan Elon Musk, 28 Haziran 1971 doğumlu.

Servetini kodlarla yaptı : Elon Musk kendi kendine yazılım programlayıp kodlamayı öğrendi ve 12 yaşındayken kendi yazdığı Blastar isimli oyunu tasarladı ve daha sonra bu oyunu o zamanın parası ile 500 dolara satarak bilişim sektöründeki ilk parasını kazandı. 

Elon Musk 3 kez evlenip boşandıktan sonra şu anda bekar. 46 yaşındaki Elon Musk 31 yaşındaki ünlü oyuncu Amber Heard ile olan ilişkisiyle olay yaratmıştı. Johnny Depp'ten olaylı bir şekilde boşanan Amber Heard 1 yıl birlikte olduğu Elon Musk tarafından geçen Ağustos ayında terk edildi. 

1992'de, Kingston, Ontario’daki Queen’s University’de iki yıl eğitim aldıktan sonra ABD'nin önde gelen üniversitelerinden birisi olarak kabul gören University of Pennsylvania’da işletme ve fizik okumak için Kanada’dan ayrıldı. Bu üniversiteden ekonomi alanında lisans diploması alan Musk, fizik alanında da yan dal diplomasının sahibi oldu. 

Kardeşi ile trilyonluk servet edindi: Kardeşi Kimbal Musk’la beraber yeni organizasyonlar için bir çevrimiçi içerik yayınlama yazılımı olan Zip2 projesini hayata geçiren Elon Musk,1999 yılında bu girişimi 307 milyon dolar nakit ve 34 milyon dolar hisse senedi karşılığında Alta Vista'ya sattı. Aynı yılın Mart ayında çevrimiçi finans ve ödeme servisi olan X.com’un ortak kuruculuğunu yaptı ve ilerleyen aylarda PayPal'i oluşturdu. Elon Musk 2002 yılında bu girişimini de 1.5 milyar dolara online alışveriş devi eBay'e sattı.

SpaceX şirketi : Elon Musk belki de adını en çok duymamıza vesile olan şirketi SpaceX'i 2002 yılında kurdu. Musk uzay araştırmaları yapan şirketin CEO’su ve CTO’su olarak görevine devam ediyor. SpaceX ISS'ye bir araç gönderen ve yanaştıran ilk ticari şirket olarak tarihe geçti.

Elon Musk eşi ve çocukları : Elon Musk 2000 yılında ilk eşi ile yaptığı evliliği sadece 8 yıl sürdü. Justine Musk isimli ilk karısından boşandıktan sonra Elon Musk'un ikinci eşi Talulah Riley oldu. 2010 yılında ikinci evliliğini yapan Elon Musk, 2 yıl sonra yeniden boşandı. Çift 1 yıl ayrı kaldıktan sonra 2013 yılında bir kez daha evlenme kararı aldılar. Elon Musk'un evliliklerinden 6 çocuğu bulunuyor. Elon Musk şu anda bekar. Aşağıdaki galeriden Elon Musk'un eşleri ve çocuklarına bakabilirsiniz. 

Elon Musk eşi ve çocukları kimdir? İki kez evlendiği karısı kim?Elon Musk eşi ve çocukları kimdir? İki kez evlendiği karısı kim?Elon Musk eşi ve çocukları kimdir? İki kez evlendiği karısı kim?Elon Musk eşi ve çocukları kimdir? İki kez evlendiği karısı kim?HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN