BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,70
ALTIN 2.501,34
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu'dan flaş seçim barajı çıkışı! Destek verecekler mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "seçim barajı indirilsin" teklifiyle ilgili son dakika açıklaması yaptı. Kılıçdaroğlu, barajın indirilmesine şartsız destek vereceklerini söyledi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Strasbourg ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Seçim barajının indirilmesine şartsız destek vereceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Yürürlükteki seçim yasası 12 Eylül darbe hukukunun yasasıdır. Biz milli iradenin parlamentoya tam yansımasını istiyoruz. Yüzde bir oy alan partinin genel başkanı parlamentoya gelip kürsüye çıkıp konuşmalıdır. Baraj için hiçbir şartımız yok, ister bir ister beş yapsınlar, fark etmez ama milli iradenin parlamentoya sağlıklı yansıması için baraj inmeli" dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞINA ADAY OLACAK MI?

Cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağı ya da aklında bir adayın olup olmadığı sorulan Kılıçdaroğlu, "Zamanı gelince hep beraber öğreneceksiniz" dedi. Ekmeleddin İhsanoğlu örneği hatırlatılıp "Şimdi de bu yol izlenir mi?" sorusuna da Kılıçdaroğlu şu cevabı verdi: "Büyük bir ihtimalle her parti kendi adayını çıkaracak. Onu ikinci tura bakar görürüz. Ayrıca milliyetçilik kimsenin tekelinde değildir. Türkiye’de yaşayan her vatandaş kendi ülkesinin çıkarını savunmak durumundadır."

İYİ PARTİ İLE İTTİFAK OLUR MU?

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, İYİ Parti ile ittifak sorusunu ise "Dolaylı ya da doğrudan herhangi bir mesaj almadık, ittifak çağrısı gelmedi. Siyasi partiler bağımsız seçime girerler. Biz de yerel, milletvekili ya da cumhurbaşkanı seçimine öyle gireceğiz.İktidarın söylemi ile gerçek arasındaki çelişkiye dikkat çekmek istiyorum. Yeni modelde zorunlu olarak koalisyonlar Türkiye’yi yönetecek. Elli artı biri alan yönetecek. Hem koalisyona karşı idiler, şimdi zorunlu olarak koalisyonlar ortaya çıkıyor. Oysa yüzde 34 ile 42 ile 49 ile tek başına iktidar oluyorlardı. Bu da söylemle gerçekleşenler arasındaki farkı gösteriyor. Söylemlerde samimi değiller. Hiçbir söylemlerini beş kişi on kişi biraraya gelip tartışamıyorlar. Çünkü sadece bir kişi konuşuyor ve o konuşmanın gereği yerine getiriliyor'' şeklinde yanıtladı.