BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.439,48
HABER /  GÜNCEL

Cam filmi yasağı kalkıyor mu? Cezalara kızan Erdoğan'ın talimatı

Cam film yasağı sonrasında araç sahiplerine cezalar yağdırılırken duruma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan el koydu. Cam film yasağının kalkma sinyalini veren gelişme de AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında yaşandı. Peki cam film yasağı kalkıyor mu cezası ne?

Abone ol

Araçlardaki cam filmler geçtiğimiz hafta ani bir kararla yasak kapsamına alınmış ve ağır kusur sayılmıştı. Hemen ardından da trafikte denetimler başlatıldı. Aracında cam film olanlara ceza yağarken vatandaş cephesinden tepki yağdı.

Fahiş MTV zammında olduğu gibi devreye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan girdi. Erdoğan cam film yasağına tepki gösterenlere hak verdi ve AK Parti MYK toplantısında konuyu açtı. Cam filmi yasağıyla mağduriyet yaratılmamasını isteyen Erdoğan, "Uygulama yanlış, düzeltmeleri için talimat verdim" dedi.

Bu kapsamda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Maliye Bakanı Naci Ağbal çalışma yapıyor. Başbakan Binali Yıldırım da parti yöneticilerine “Ceza kesilmeyecek, kesilen cezalarla ilgili de çalışma yapılacak” talimatını verdi. 

Cam film cezası ne kadar?
Araç muayenesinde cam film ağır kusur kapsamına alındı. Aracına cam film taktıranlara da 427 lira para cezaları kesilmeye başlandı. Cam filmin tek istisnası ile orjinal fabrika üretiminden camların bu şekilde çıkmış olması. Bu da lüks araçlarda bulunan bir ayrıcalık. Tepkiler üzerine 'güvenlik' gerekçe gösterildi. Vatandaş ise hem 427 liralık para cezası, hem de yeniden araç muayenesi gibi ağır bir faturayla yüzyüze bırakıldı. Sanayilerde cam film sökme işlemi için sıralar oluşurken araç sahipleri kendi başlarının çaresine bakmak için sıradışı yöntemler buldular.

Cam filmi nasıl sökülür en kolay fön makinalı yöntemi

Araç muayenesinde cam film geçiyor mu ağır kusurlar neler?

Araç muayenesinde hafif kusurlar 2017 - Neler kontrol ediliyor?