BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,98
ALTIN 2.430,89
HABER /  GÜNCEL

Devlet erkanı Anıtkabir'e çıktı! Büyük önder Atatürk anıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıl dönümünde Anıtkabir'de tören düzenlendi. Anma törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, bakanlar, başbakan yardımcıları ve devlet erkanı katıldı.

Abone ol

Devlet erkanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 79. ölüm yıl dönümünde anma töreni için Anıtkabir'e çıktı. 

DEVLET ERKANI ANITKABİR'DE

Anıtkabir'de yapılan anma törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, bakanlar, başbakan yardımcıları ve devlet erkanı katıldı.

09.20ERDOĞAN: RUHU ŞAD OLSUN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deftere şunları yazdı:

"Vefatının 79. yıl dönümünde Kurtuluş Savaşımızın büyük komutanı, Cumhuriyetimizin banisi, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha rahmetle hürmetle saygıyla yad ediyoruz. Atatürk'ün bize bıraktığı en önemli miraslardan biri olarak gördüğümüz Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda gece gündüz çalışmayı sürdürüyoruz."

09.15ANITKABİR'DE TÖREN

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokolde yer alan devlet erkanı, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

09.10ERDOĞAN-KILIÇDAROĞLU BİR ARADA

Anıtkabir'deki törende CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın yanında yer aldı. Törene bakanlar, milletvekilleri ve askeri kuvvet komutanları da katıldı.

09.05SAYGI DURUŞU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kırmızı beyaz karanfillerden oluşan ay yıldızlı çelengi, Atatürk'ün mozolesine bıraktı. Atatürk'ün 79 yıl önce vefat ettiği saat olan 09.05'de bir dakika süren "ti" sesi eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

09.05TÜRKİYE'DE HAYAT DURDU

Atatürk, hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'ndaki odasında da törenle anıldı. Beşiktaş'tan Dolmabahçe'ye vatandaşlar yürürken, Kadıköy'de de Atatürk'ü anmak için vatandaşlar bir araya geldi. Milyonlar Atatürk için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

08.45ASLANLI YOL'DA YÜRÜYÜŞ BAŞLADI

Anıtkabir'deki tören, saat 8.45'te devlet erkanının Aslanlı Yol'da yürüyüşüyle başladı.

Türkiye 09.05'te adeta durdu! Milyonlar Ata'yı böyle andıTürkiye 09.05'te adeta durdu! Milyonlar Ata'yı böyle andıTürkiye 09.05'te adeta durdu! Milyonlar Ata'yı böyle andıTürkiye 09.05'te adeta durdu! Milyonlar Ata'yı böyle andıHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Hepsi andı ama ünlü sanatçıdan çok konuşulacak 10 Kasım mesajıHepsi andı ama ünlü sanatçıdan çok konuşulacak 10 Kasım mesajıHepsi andı ama ünlü sanatçıdan çok konuşulacak 10 Kasım mesajıHepsi andı ama ünlü sanatçıdan çok konuşulacak 10 Kasım mesajıHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Atatürk'ün ölüm döşeğindeki son sözü! 10 Kasım Saat 09.05'te...Atatürk'ün ölüm döşeğindeki son sözü! 10 Kasım Saat 09.05'te...Atatürk'ün ölüm döşeğindeki son sözü! 10 Kasım Saat 09.05'te...Atatürk'ün ölüm döşeğindeki son sözü! 10 Kasım Saat 09.05'te...HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Atatürk'ün en sevdiği kitaptı cephede bile bu kitabı okuduAtatürk'ün en sevdiği kitaptı cephede bile bu kitabı okuduAtatürk'ün en sevdiği kitaptı cephede bile bu kitabı okuduAtatürk'ün en sevdiği kitaptı cephede bile bu kitabı okuduHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN