BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Atatürk'ün ölmeden önceki sözüne bakın doktor geldi ve...

Mustafa Kemal Atatürk bugün tam 79 yıl önce gözlerini hayata yumdu. Atatürk'ün ölümüyle ilgili Türkiye'nin her yerinde anma törenleri yapılırken son anları da merak konusu oldu. Peki Atatürk ölmeden önce ne demişti son sözü ne oldu?

Abone ol

Atatürk'ün Dolmabahçe Sarayı'ndaki son günü her zaman merak konusu olmuştu. Türkiye'nin kurucusu olan ve Anıtkabir'de mezarı bulunan Atatürk'ün vefat etmeden önceki son sözünü öğrenince çok şaşıracaksınız.

Atatürk’ün Dolmabahçe Sarayı’ndaki son günü hakkında birçok söylenti var. Bunlardan biri de söylediği son sözü. 1938 yılının sabahı Dolmabahçe Sarayı'nda tedaviye devam eden Atatürk komadan doktoru yanına geliyor. 

ATATÜRK'ÜN SON SÖZÜ ALEYKÜMSELAM OLDU

O anları Erol Mütercimler şöyle anlattı; ‘Doktoru artık son komaya doğru Atatürk’ün yanına gelir. Elini tutar. Dilinizi çıkarın paşam der. O sırada Atatürk ‘Ve Aleykümselam..’ der ve yaşama veda eder’.

CELAL BAYAR KİTABINDA FARKLI

Celal Bayar ise Atatürk'ün son sözünün saat kaç olduğunu söylüyor. Bir kitabında anlatan Celal Bayar yakın dostunun anısına yer veriypr. 

M. Kemal Atatürk’ün ölüm anını yakın dostu Falih Rıfkı Atay şöyle anlatıyor:

“Atatürk bir defa üç gün süren bir komaya girdi. Kendine geldiği vakit, uyumuş olduğunu söylediler. Pek inanmamış, fakat ne olduğunu da anlamamıştı. (…) Fakat ikinci ve son komadan uyanamadı. Kıvranmalar, çırpınmalar içinde yanıyordu. Kendini kaybetmeden son sözü: “Saat kaç?” olmuştu.