BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.307,30
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Adana'da Yaşar Kemal anısına sanat günleri

ADANA'nın Seyhan ilçesinde düzenlenen Yaşar Kemal Sanat Günleri kapsamında sanatçı Zülfü Livaneli, yönetmen Nebil Özgentürk ve Yaşar Kemal'in eşi Ayşe Semiha Baban, Yaşar Kemal'in doğduğu Osmaniye'nin Gökçedam köyünü ziyaret etti.

Abone ol

ADANA'nın Seyhan ilçesinde  düzenlenen Yaşar Kemal Sanat Günleri kapsamında sanatçı Zülfü Livaneli, yönetmen Nebil Özgentürk ve Yaşar Kemal'in eşi Ayşe Semiha Baban, Yaşar Kemal'in doğduğu Osmaniye'nin Gökçedam köyünü ziyaret etti.

Gökçedam köyüne gelen konuklar, burada davul zurnayla karşılandı. Köylülerle selamlaşarak sohbet eden Livaneli, Özgentürk ve Baban, daha sonra köydeki Yaşar Kemal Kültür Evi'ni ziyaret etti.

Ayşe Semiha Baban, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hepimiz için heyecanlı bir gün. Seyhan Belediyesi ev sahipliğinde 1 aylık dolu dolu bir program yaşandı. Tam onun isteyeceği gibi bir program oldu. Bugün de buradayız, çok mutluyuz." dedi.

YAŞAR KEMAL; HEP BÖYLE ARAMIZDA KALACAK

Zülfü Livaneli de Yaşar Kemal'i her yerde andıklarını ancak kendi toprağında kendi insanlarıyla anmanın bambaşka olduğunu belirterek "Çok heyecanlıyız. Yaşar Kemal, hep böyle aramızda kalacak ve bizden sonraki kuşaklarda da yaşamaya devam edecek." diye konuştu.

Nebil Özgentürk ise Yaşar Kemal'in insanların arasında yaşamaya devam ettiğini ifade ederek "Yeni kuşak, büyük bir edebiyatçının nasıl değerlendirildiğini görüyor. Eminim 'Ben de Yaşar Kemal olmak istiyorum' diyecek 17 yaşında delikanlılar çıkacaktır. Bence o her gün, her saat, her yıl anılmalı ve Yaşar Kemal bir halk kahramanı olarak bilinmeli." dedi.

Konuşmaların ardından konuklar, Yaşar Kemal Parkı'nı gezdi.