BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,93
ALTIN 2.438,24
HABER /  GÜNCEL

Cam filmi nasıl sökülür en kolay fön makinalı yöntemi

Araç muayenesinde ağır kusur sayılan cam film nasıl sökülür? Fön makinası ile rezistansa zarar vermeden araç filmi sökmenin en kolay ve pratik yolunu sizin için derledik. İşte uygulamalı videolarla araç filmi sökme yöntemi.

Abone ol

Caa filminin yasaklanmasının ardından kullanmaya devam edenlere 206 ile 427 arasında ceza kesiliyor ve araç tekrar muayeneye gönderiliyor. Ağır kusur olarak sayılan cam filmle muayeneden geçmek de imkansız. Peki cam filmi araca ve cama zarar vermeden nasıl sökülür?

İlk olarak bir falçata yardımıyla ile aracın camının köşesinden bir çizik atılır ve yavaş yavaş çerek çıkarılmaya çalışılır. Eğer çok yapışık bir durumdaysa ve zorlanıyorsa bu yöntemi denemeyiniz. Çünkü aracınızın camında film izleri silik bir şekilde kalacaktır. Zorlanan cam filmini çıkarmanın basit bir yolu ise onu ısıtarak çıkarmaktır. Bir fön makinesi ile önce filmi ısıtın. Yumuşak bir kıvama geldiğinde cam filmini yavaş yavaş çekerek çıkartın.

Arka cam filmi rezistansa zarar vermeden nasıl sökülür? : Arka camlarda rezistans olması sebebiyle daha dikkatli davranılmalı ve zarar verilmesinden sakınılmalıdır. İlk olarak dikkatli bir şekilde rezinstans uçlarını takip edin.Güzelce arka camı silin. Daha sonra koyu renkli bir poşet yardımıyla arka camı dıştan komple kaplayınız. İçeriden camın altına poşeti seriniz. Sprey şişe (camsil şişesi) içine 1/3 oranında amonyak içeren su ile karıştırınız. Cam filmine yaptığınız karışımı sıkınız.
İçerdeki poşeti cam filminin üstüne yapıştırınız. Aracı 2-3 saat güneşte kalacak şekilde güneş altında bekletiniz. İyice ısınan ve yumuşan film bu şekilde rahatça çıkacaktır.

Araç muayenesinde hafif kusurlar 2017 - Neler kontrol ediliyor?