BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ebeveynler ayrımcılık yapıyor!

İngiltere'de yapılan araştırmada annelerin yüzde 34'ü ve babaların yüzde 28'inin çocuklarından birinin favori olarak gördüğünü kabul ettiği ortaya çıktı

Abone ol

Anne ve babalara hangi çocuğunu çok sevdiği sorulduğunda bütün çocuklarını eşit gördüğü yönünde yanıt alınır.

Ancak araştırmalarda ebeveynlerin bazı çocuklarını daha favori gördüğü ortaya çıkıyor.

Yapılan araştırmada ebeveynlerin üçte birinin gizlice favori çocuğunun olduğunu kabul ettiği belirtildi. Araştırmada annelerin yüzde 34'ü, babaların ise yüzde 28'inin çocuklarından birini favori olarak gördüğü ifade edildi.

2212 ebeveyn üzerinde yapılan araştırmada yüzde 42'si çocuklarıyla her şeyin daha iyi olduğunu, yüzde 17'si stresli bir yaşam sürdüğünü söyledi. Ancak yüzde 92'si tüm bunlara değdiğini kabul etti.

Araştırmaya göre çocuğuyla birlikte oyun oynayanların oranı yüzde 32, çocuğuna hikaye okuyanların oranın yüzde 24 olduğu belirtildi.

Parentdish adlı internet sitesinin yaptığı araştırmada katılımcıların yarısından fazlasının (yüzde 54) çocuklarıyla haftasonu planları için başkasına yalan söylediği ve beşte birinden fazlası son çıkan gereçleri satın almak için baskı altında hissettiğini aöyledi.

İngiltere'de ebeveynlerin yüzde 23'ü Holly Willoughby'i ve yüzde 20'si David Beckham'ı rol model olarak kabul ettiğini beyan etti.