BIST 10.233
DOLAR 32,39
EURO 34,76
ALTIN 2.394,99
HABER /  GÜNCEL

Düzcede grip 1 can daha aldı

Düzce'de domuz gribinden 1 kişi yaşamını yitirirken, 6 kişinin ise yoğun bakımda tedavileri sürüyor

Abone ol

Düzce İl Sağlık Müdürü Ersin Şimşek, düzenlediği basın toplantısında ismini açıklamadığı 1 kişinin domuz gribi nedeniyle öldüğünü, hastalık belirtileri ile tedavi gördükleri hastanede yaşamını yitiren 3 kişiden alınan örneklerin ise Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi’ne gönderildiğini, yapılacak incelemenin ardından ölüm nedenlerinin kesinlik kazanacağını ifade etti. Halen pandemik grip sebebiyle hastanelerde yatan hasta sayısının 22 olduğunu açıklayan Şimşek, “Bunlardan 6’sının takip ve tedavisi yoğun bakımlarda sürdürülmektedir. 3 hasta ise solunum destek cihazına bağlı olarak takip edilmektedir. Şu ana kadar tedavi edilen vaka sayımız 93. Bu vakaların yüzde 60’ı bayan” dedi.

Gebelerde kullanılacak olan aşının uygulamasına bugün başlandığını ifade eden Şimşek, “Hastalık gebelerde ağır seyredebilme ve ölüm riskinin diğer gruplara göre daha yüksek olduğu bilinmektedir. Bu sebeple bütün gebelerimizin aşılanma konusunda hassasiyet göstermeleri gerekmektedir” diye konuştu.

Şimşek, Düzce’de aşıya olan ilgiden memnun olduklarını, 9 bin 900 aşının tamamının bittiğini, talepleri üzerine 2 bin 500 doz aşı daha geldiğini söyledi.