BIST 10.250
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.406,49
HABER /  POLİTİKA

Şenere göre Erdoğan terörü tetikledi

Erdoğan'ın eski yol arkadaşı Şener, Tokat'taki şehitler nedeniyle AK Parti iktidarırı suçladı.

Abone ol

Sinop'un Boyabat ilçesinde partisinin ilçe binasının açılışının ardından Ankara dönüşü Kastamonu'da mola veren Şener, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Terörün uluslararası bir suç olduğunu ve terörle mücadele etmenin her devletin görevleri arasından bulunduğunu belirten Şener, şunları söyledi:

''Türkiye'de mevcut iktidarın izlemiş olduğu politikalar maalesef dışarıdan hazırlanan ve önüne konulan politikalar olduğu için terörle mücadelede etkinlik yoktur. Sayın Başbakan'ın görev süresi Türkiye'de bitmiş olan terörün tırmandığı, zirve yaptığı dönem olmuştur. Demokratik açılım olarak başlattığı açılım programı da Türkiye'ye zarar vermiştir. Başbakan bu süreci yanlış yönetmiştir. Çünkü kavga ederek yönetmiştir.''

Başbakan'a ''Demokrasi sicilinizde kırık notlar var kendinizi gözden geçirin'' diye seslenen Abdüllatif Şener, şöyle konuştu:

''Sayın Başbakan'ın doğrudan veya bürokratları vasıtasıyla bir yılı aşkın süredir bazı yabancı ülkelerle gizli görüşmeler yürüttüğü yabancı gazete ve dergilerde de sürekli yazılmakta. Yani dış dinamiklere göre hareket eden, dış dinamiklere göre içeriyi düzenlemeye çalışan bir Başbakan'ın varlığı bu ülke için en büyük felakettir. Allah bu Başbakan'dan bu milleti korusun.''