BIST 10.241
DOLAR 32,35
EURO 34,83
ALTIN 2.379,90
HABER /  GÜNCEL

Yaşamak için müthiş mücadele

Şimdi okuyacağınız mücadeleye siz de şaşıracaksınız. İşte 50 yaşındaki bir vatandaşın yaşamak için verdiği savaş!

Abone ol

İzmir'in Tire İlçesi'nde evinde kalp krizi geçiren ve hastanede doktorların kalp masajıyla hayata döndürdüğü 50 yaşındaki Ali Karaca, 4 saat boyunca boş yaşam destek ünitesi bulunmasını bekledi. Bu süre içinde ölümle yaşam arasında gidip gelen hasta, sonunda ambulans helikopterle İzmir'deki özel bir hastaneye götürüldü. Aile, duruma isyan etti.

Tire'de evinde geçirdiği krizin ardından kalbi duran Ali Karaca, kaldırıldığı Tire Ertuğrul Aker Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde yaklaşık 4 saat süreyle ölümle pençeleşti. Bu süre içinde kalbi duran hastaya acil servis doktorları ile kardiyoloji uzmanları müdahale etti. Doktorların uzun süren çabasıyla tekrar hayata döndürülen hastaya önce kalp masajı, ardından da elektro şok uygulandı. Ancak, Ali Karaca'nın bilincinin kapalı olması üzerine doktorlar hastanın acil olarak İzmir'e sevk edilerek, yaşam destek ünitesine bağlanmasına karar verdi.

Bundan sonra ise zamana karşı yarış başladı. Tüm girişimlere rağmen, İzmir'de bulunan 3 eğitim ve araştırma hastanesi ile üniversite hastanelerinde sayıları 100’e yakın yaşam destek ünitesinden boş olanı bulunamadı. Yaşamını büfe işleterek kazanan evli ve üç çocuk babası Ali Karaca'nın yakınları ise gergin bir bekleyiş içine girdi. Babasının sağlık durumunun her geçen dakika kötüye gitmesi oğlu Ömer Karaca'yı endişelendirdi. Tire Ertuğrul Aker Devlet Hastanesi yetkilileri ile görüşen oğul Karaca, İzmir'de özel bir hastanede boş bir yaşam destek ünitesi bulunduğu bilgisine ulaştıklarını söyledi. Ancak Karaca, bu kez de yaşamla ölüm arasındaki çizgide savaş veren babasını karayoluyla İzmir'e götürmesinin riskli olacağını öğrendi. Tire Ertuğrul Aker Devlet Hastanesi Başhekimliği, yaşanan gelişmeler üzerine hemen İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde konuşlu ambulans helikopter için yardım istedi.

Çağrıyı alan ambulans helikopter, 2 pilot, bir doktor ve bir de sağlık personelinden oluşan ekibiyle, İzmir'den havalanarak, 15 dakika içinde Tire Organize Sanayi Bölgesi (TOSBİ) pistine ulaştı. Ambulansla TOSBİ helikopter pistine getirilen ve hayati tehlikesi devam eden Ali Karaca 4 saat aradan sonra bulunan boş bir yaşam destek ünitesine bağlanmak üzere İzmir'e özel bir hastaneye götürüldü.

Ali Karaca'nın yakınları yaşananlara inanamadıklarını belirterek isyan etti. Yaşam destek ünitesinin Tire ve çevre ilçelerdeki devlet hastanelerinde de bulunmadığı bildirildi.