BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.405,19
HABER /  SAĞLIK

Düzce'de göz ameliyatları yasaklandı

Sağlık Bakanlığı, Düzce'de dört hastanın enfeksiyon kapması üzerine ilgili hastanedeki ameliyatları durdurdu.

Abone ol
Sağlık Bakanlığınca, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Göz Kliniği'nde yatmakta olan 4 hastada enfeksiyon şüphesi belirmesi üzerine konu açıklığa kavuşturuluncaya kadar hastanede yapılmakta olan göz ameliyatlarına tedbiren ara verildiği bildirildi. 
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, konuya ilişkin Düzce Valiliği ve Hastane Baştabipliğinin gerekli incelemeleri başlattığı ve olayı tüm yönleriyle soruşturdukları ifade edildi. 

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Göz Kliniği'nde yatmakta olan 4 hastada enfeksiyon şüphesi belirmesi üzerine konu açıklığa kavuşturuluncaya kadar hastanede yapılmakta olan göz ameliyatlarına tedbiren ara verildiğinin bildirildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:
''İlgili merkezlerle gerekli koordinasyon sağlanarak, hastalarımız takip ve tedavilerinin sürdürüleceği sağlık kurumlarına 112 Komuta Kontrol Merkezi aracılığıyla nakledilmiştir. Söz konusu hastalarımıza bulaşma şüphesi olabilecek yerlerden alınan kültür örneklerinin incelenmesi sonucu göz ameliyatlarına tekrar başlama takvimi kamuoyuna bilahare duyurulacaktır.

Ayrıca, söz konusu olay Bakanlığımızca da hassasiyetle takip edilmektedir. Alanında uzman bir öğretim görevlisi ve Sayın Bakanımızın talimatlarıyla Teftiş Kurulu Başkanlığımızca görevlendirilen bir müfettiş olayı soruşturmak üzere Düzce'ye ulaşmıştır. Soruşturma ivedilikle tamamlanarak sonucu kamuoyu ile paylaşılacaktır.''