BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,33
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

İşaret diliyle hutbe verdi

Vezneciler İşitme Engelliler İlköğretim Okulu Müdürü İbrahim Demirdöğen işaret diliyle hutbe verdi...

Abone ol

Sultanahmet Camisi'nde kılınan cuma namazlarında hutbeyi işaret diline çeviren Vezneciler İşitme Engelliler İlköğretim Okulu Müdürü İbrahim Demirdöğen, ''Görevim vesilesiyle işitme engellilere neyin sevap, neyin günah olduğunu anlatabilmek benim için büyük bir mutluluk'' dedi.

Demirdöğen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıldır işaret diliyle hutbe anlatımı yaptığını, Sultanahmet Camisi'nden önce Bakırköy'deki Ömer Durak Camisi'nde görevlendirildiğini söyledi.

 28 yıllık işitme engelliler Türkçe öğretmeni olan Demirdöğen, işaret diliyle hutbe anlatımı uygulamasına da Fatih Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün kararıyla başladığını belirtti.

Cuma namazı hutbesini oturduğu yerden ayağa kalkarak işaret diline çevirdiğini anlatan Demirdöğen, İstanbul'da olduğu taktirde bayramlarda da bu anlatımı gerçekleştirdiğini kaydetti.

Demirdöğen, Sultanahmet Camisi imamının kullandığı Arapça ve Osmanlıca kelimeleri anlamadığında durduğunu, konuyla ilgili Türkçe bir açıklama geldiğinde de anlatıma kaldığı yerden devam ettiğini söyledi.

İşitme engelli vatandaşların, kendisini cami içerisinde her yerden izleyebildiklerini belirten Demirdöğen, ''İşitme engelli vatandaşlarımız, beni her gördüklerinde aldıkları hizmetten memnuniyetlerini ifade etmek için işaret diliyle bol bol 'Allah razı olsun' diyor. Benim yaptığım iş aslında onlardan öğrendiğim dille, onlara Allah'ın kelamını anlatmak. Onlara ulaşabilmek, bir şey anlatmak, onlarla bir şey paylaşmak insanı çok mutlu ediyor. İşitme engelli vatandaşlar, inanç yönünden çok kuvvetli. Çok araştırıyorlar. Okulda da bize sürekli soru soruyorlar. Bu görevim vesilesiyle onlara neyin sevap, neyin günah olduğunu anlatabilmek benim için büyük bir mutluluk'' diye konuştu.