BIST 10.282
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.402,61
HABER /  GÜNCEL

Dünyanın gözü İstanbulda olacak

IMF ve Dünya Bankası'nın yıllık toplantısı bu yıl İstanbul'da. Ekim'de yapılacak toplantılar için şimdiden tüm hazırlıklar tamamlandı.

Abone ol

Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası'nın Ekim ayında İstanbul'da gerçekleştireceği Yıllık Toplantıları'nı 400'ü yurt dışından yaklaşık 1.500 basın mensubunun izlemesi bekleniyor.

Türkiye toplantıya ev sahipliği yapmak üzere 3 yıldır çalışmalarını sürdürüyor.
Singapur'da gerçekleştirilen toplantıyı inceleyen yetkililerin, İstanbul'da toplantı için bir kongre merkezi ihtiyacı olduğunu belirlediğini ve İstanbul'da 120 bin metre kare alana kurulu 7'si yer altında 12 katlı ''İstanbul Kongre Merkezi''nin inşa edildiğini kaydetti.

Merkezde toplantı salonunun dışındaki ofislerde 186 ülkeden gelen katılımcılar görüşmeler yapabilecek. Ayrıca merkezde banka şubeleri, Türk Telekom ve PTT şubeleri de bulunacak. 

1500 BASIN MENSUBU İZLEYECEK

Yapılan başvurulara göre, 5-6 bini yabancı olmak üzere toplamda 13 bin civarında kişinin katılmasının öngörüldüğü IMF ve Dünya Bankası Yıllık Toplantıları'nı 400'ü yurt dışından 1.500 basın mensubunun izlemesinin beklendiğini bildirdi.

PROTOKOLDEN TAM KATILIM BEKLENİYOR

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılmasının beklendiği toplantılar kapsamında, Türkiye günü olarak belirlenen 4 Ekim'de Devlet Bakanı Ali Babacan  bir konuşma yapacak.

 Delegelerin eşleri için kültürel programların yer alacağı toplantı çerçevesinde 6 Ekim'de Kongre Merkezi'nin üst katındaki fuayede bir resepsiyon, akşam ise Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda bir gösteri gerçekleştirileceği ifade edildi.


SADECE TRT GÖRÜNTÜ ALABİLECEK

Yurt dışından gelecek yaklaşık 6 bin konuğun İstanbul'daki otelleri dolduracağı toplantılar için, otel rezervasyonlarının organizasyon kapsamında yapılması halinde fiyatının daha uygun olacağını da belirtti.

Bu arada, Yıllık Toplantılar sırasında basına kapalı bölümlerden sadece TRT'nin görüntü alabileceği ve servis edeceği bildirildi.