BIST 10.226
DOLAR 32,31
EURO 34,81
ALTIN 2.408,44
HABER /  SAĞLIK

Şişli Camiinde dev prostat maketi

Vatandaş önce şaşırdı sonra utandı en sonunda da işin aslını anladı. Şişli camiinin duvarına konan dev prostat maketi ne içindi?

Abone ol

Prostat kanseri Türkiye'de akciğer kanserinden sonra en çok görülen kanser türü. Avrupa Üroloji Haftası kapsamında vatandaş uzmanlar tarafından bilgilendirildi. Prostat maketi tanıtıldı.

Avrupa Üroloji Haftası etkinlikleri kapsamında, uzmanlar prostat kanserinde de erken teşhisin önemli olduğunu vurgulayarak, 50 yaşın üzerindeki her erkeğin yılda bir kez Prostat Spesifik Antijen (PSA) testinden geçmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye'de şu anda yaklaşık bir milyon 900 bin prostat hastası var. Bunlardan 300 bini tedavi görüyor ve bir milyon 600 bin erkeğin bilgilendirilmesi gerekiyor.

AKCİĞER KANSERİNDEN SONRA GELİYOR

Prostat kanseri, ülkemizde akciğer kanserinden sonra en çok görülen kanser türüdür. Hastaların ürologlara başvurması sağlaması, teşhis ve tedavi yöntemlerinin ürologlar vasıtasıyla öğrenilmesi hastalığın tedvasinde çok önemli.

PROSTAT BELİRTİLERİ NELERDİR?

 Prostat hastalıklarının belirtilerinin, sık tuvalete çıkmak, idrar yaparken zorluk çekmek, kanlı idrar yapmak ve bel ağrısı.

Prostat maketini tanıtıldı
İşte o maket

[PAGE]





Türk Üroloji Derneği tarafından hazırlatılarak Şişli Camisi'nin ''Türkiye'de ürolojinin ilk dev boyutlu organ'' örneği olan ''prostat maketi'' tanıtıldı.

Daha sonra, Prof. Dr. Kadıoğlu ve Prof. Dr. Müslümanoğlu ile Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Kahyaoğlu, vatandaşlara, prostat hastalıkları konusunda bilgilerin bulunduğu broşürler dağıttı.