BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Manavgatta 80 el bombası dedikodusu

Manavgat el bombası haberiyle çalkalanıyor. Kazı çalışmasında bulunduğu iddia edilen bombalarla ilgili açıklama var.

Abone ol

Manavgat Cumhuriyet Başsavcısı Talat Deniz, Antalya'nın Manavgat ilçesinde 50 ile 80 arasında el bombası bulunduğuna ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Başsavcı Deniz, yaptığı yazılı açıklamada, Manavgat'ın Titreyengöl mevkisinde kazı çalışması yapıldığı ve bu çalışmalar sonucu 80 savunma tipi el bombası bulunduğuna ilişkin haberlerin asılsız olduğunu belirterek, ne 14 Eylülde, ne de yakın zamanda Titreyengöl mevkisinde kazı çalışması yapılmadığı gibi, savunma tipi el bombası da ele geçirilmediğini bildirdi.

Cumhuriyet Başsavcısı Talat Deniz, açıklamasında, dün itibariyle bazı televizyon kanallarında alt yazı olarak Antalya'nın Manavgat İlçesi Titreyengöl mevkisinde yapılan kazılarda 50-80 adet savunma tipi el bombası ele geçirildiğine dair haberler yayınlandığı hatırlatıldı. Deniz açıklamasında, bunun tamamen asılsız olduğunu belirterek, ''Ne 14 Eylül 2009 tarihinde ne de yakın zamanda Manavgat Titreyengöl mevkisinde herhangi bir kazı çalışması yapılmadığı gibi, savunma tipi el bombası da ele geçirilmemiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur'' ifadelerine yer verdi.