BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.294,65
HABER /  MAGAZİN

Dünyaca ünlü sanatçı ülkesini terk etti Türkiye'de yaşayacak

Dünyaca ünlü İranlı müzisyen Mohsen Namjoo, Türkiye'yi çok sevdiğini belirterek, "İran'ı terk ettim, burada yaşayacağım" dedi.

Abone ol

Konser vermek üzere ikinci kez Türkiye'ye gelen İran asıllı sanatçı Mohsen Namjoo, Türkiye'ye ilk gelişinin farklı olduğunu ifade ederek, "Arkadaşlarım ocak ayındaki konserden önce senin burada bir kitlen var demişti.

Dört, beş yıl öncesine kadar Türkiye'deki dinleyici kitlesiyle ilgili bir fikrim bile yoktu. Çünkü internette, yani Instagram, Facebook'ta takılan biri değilim" diye konuştu.

TÜRKİYE İKİNCİ EVİM BURADA YAŞAYACAĞIM

Müzisyen Namjoo, Türkiye'de konser veriyor olmanın kendisini çok etkilediğini ifade ederek, konuşmasını "İran'ı terk ettim, Amerika'da yaşıyorum ama Türkiye artık benim ikinci evim. Gerçekten benim ikinci evim olacak, çünkü burada yaşayacağım. İki, üç Türkçe kelime biliyorum ama burada kendimi İran'daki birçok yerden daha rahat hissediyorum" açıklamasında bulundu.

BURADA ÖĞRETMEN OLMAK İSTİYORUM

İstanbul'u çok sevdiğini belirten Namjoo, "Hayatımın bir kısmında İstanbul'da olmak isterim kesinlikle. Şu an çok ciddi bir plan şeklinde bunu düşünüyorum, belki iki yıl sonra... Burada öğretmen olmak istiyorum" diyerek, Türkiye'de İran müzik teorisini öğretmek ve Türkiyeli müzisyenlerle bir araya gelmek istediğini söyledi.

ARABADA AHMET KAYA DİNLİYORUM

"İstanbul'la uzun yıllar boyunca çok seviyeli bir ilişkimiz olacak, gerçekten çok güzel bir şehir" diyen Namjoo, dinlediği Türkiyeli sanatçılar hakkında şu bilgileri verdi: "Son geldiğimde Ahmet Kaya'nın bir albümünü aldım, arabada onu dinliyorum hatta onun şarkısını burada İstanbul'da söylemek için hazırlanmak istedim fakat çok yolculuk etmekten ve zamansızlıktan yapamadım. Ahmet Kaya'nın 'İçimde Ölen Biri Var' şarkısını çok seviyorum. Şu an en sevdiğim şarkı bu. Ceza Grubu'nu da çok beğeniyorum. Candan Erçetin'in 'Bu Şehir' şarkısı da benim en sevdiğim şarkılardan birisi. Erkan Oğur, Taksim Trio, balkan müziği ile Türk müziğini karıştıran biri var, adını hatırlamıyorum, Kazım (Koyuncu), bu sanatçıları dinliyorum."

İLK KONSERİMDE BÜYÜK HEYECAN YAŞADIM

Nomjoo, Türkiye'de verdiği ilk konserde "gözler üzerine dikildiği" için büyük heyecan yaşadığını dile getirerek, ikinci konserde "müziğine hala ilgi duyulmasının" kendisini mutlu ettiğini söyledi.