BIST 9.547
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.489,49
HABER /  DÜNYA

Pakistan'da İslam gücü askeri şaşkınlığı

Pakistan Dışişleri Sekreteri Çaduri, koalisyona Pakistan'ın da dahil edildiğine ilişkin haberlerin şaşkınlıkla karşılandığını açıkladı.

Abone ol

Pakistan Dışişleri Sekreteri Aizaz Çaduri, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da 34 İslam ülkesinin katılımıyla teröre karşı oluşturulan koalisyona kendisinin de dahil edildiğine ilişkin haberlerin şaşkınlıkla karşılandığını bildirdi.

Çaduri, medya mensuplarına yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan önderliğinde teröre karşı kurulan koalisyona ülkesinin de dahil edildiğine ilişkin haberleri okuduğunda şaşırdığını ifade etti.

ARABİSTAN'DAN AÇIKLAMA BEKLİYOR

Çaduri, Pakistan'ın Riyad Büyükelçisi'nden Suudi yetkililerle görüşerek, konuya netlik kazandırılmasının istendiğini kaydetti.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da dün 34 İslam ülkesinin teröre karşı koalisyon oluşturduğu bildirilmiş, bu ülkeler, "Suudi Arabistan, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Pakistan, Bahreyn, Bangladeş, Benin, Türkiye, Çad, Togo, Tunus, Cibuti, Senegal, Sudan, Sierra Leone, Somali, Gabon, Gine, Filistin, Komor Adaları, Katar, Fildişi Sahili, Kuveyt, Lübnan, Libya, Maldivler Cumhuriyeti, Mali, Malezya, Mısır, Fas, Moritanya, Nijer, Nijerya ve Yemen olarak sıralanmıştı.

Endonezya'nın da aralarında bulunduğu 10 ülkenin de söz konusu koalisyonu desteklediği ve bu konuda gerekli önlemleri alacağı kaydedilmişti.