BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.431,95
HABER /  GÜNCEL

Dündarın ağzına acı biber

Can Dündar İngiltere'de Türkiye'yi anlatmış. Sonunda Türk öğrenciler arkadaşlarının yüzüne bakamamış.

Abone ol

Nuh Gönültaş "Can Dündar'ın diline acı biber sürelim" diyor. Çünkü Dündar İngiltere'de yaptığı konuşmada Türkiye'yi öyle bir anlatmış ki oradaki Türk öğrenciler konuşmadan sonra diğer yabancı öğrencilerin yüzlerine bakmaya utanır hale gelmişler.  

Peki Dündar İngilizlere Türkiye'yi nasıl anlattı? Öğrencilerden biri Dündar'ın konuşmasından satır başlarını Nuh Gönültaş'a şöyle iletmiş:

"(...) Dolaylı olarak Ulu Önder Atatürkümüzü hedef alarak Kemalizmin faşist bir politika güttüğünü, Kürtlere baskı ve soykırım yapıldığını söyledi. Öyle ki Atatürk'ün devrimleri yaparken çok acele ettiğini ve ani bir kararla Türk Müziğini yasaklayarak Cemal Reşit Rey'den iki saat gibi çok kısa sürede bazı müziği yapmasını istediğini mizahi bir üslupla anlattı. Salondakiler bu anlattıklarına güldüler.

Konuyla ne alakası varsa Türkiye'de en çok transeksüel olan Bülent Ersoy'un evlilik ve boşanmasının konuşulduğunu...

Suriye'de insanların birbirlerine hakaret etmek için 'Ananı Türk televizyonlarında gördüm' dediklerini...

Türkiye'de Cuma namazına gidenlerin sayısının İran'dan çok fazla olduğunu...
Türkiye'de en çok derneğin cami yaptırma dernekleri olduğunu...

Türkiye'de misyonerlik faaliyetlerinden dolayı Malatya'da Hıristiyanların katledildiğini, oysa Almanya'da sırf evlenmeden dolayı 10 kat daha fazla insanın Müslüman olduğunu söyledi ve bu durumda Almanların ne yapması gerektiğini dinleyicilere sordu?"