BIST 10.083
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.441,69
HABER /  POLİTİKA

DTPye sadakat çağrısı

TSK, Kuzey Irak'a girdi... Başbakan Erdoğan, kara harekatıyla ilgili ilk açıklamasını yaptı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan kara harekatıyla ilgili açıklama yaptı. Harekatla ilgili Maliki, Talabani'ye bilgi verdiğini, Bush'la da görüştüğünü söyledi. TSK'nın da hedeflerine ulaştıktan sonra en kısa süre içinde geri döneceğini açıkladı. Erdoğan "Terörün bahanesi olamaz. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Gün devletimize ve milletimize sadakatimizi gösterme günüdür." diyerek harekatı kınayan DTP'ye de göndermede bulundu.

Erdoğan şunları söyledi:

"TSK bir hava harekatı başlatmıştır. Bu harekatatın sınırları bellidir. Hedef Kuzey Irak'taki terör kamplarıdır.

Türkiye terör örgütünü toplumdan tecrit etme konusunda başka bir sürece girmiştir.

Dost Irak hükümetinin toprak bütünlüğü konusunda tehdit olmadık, olmayacağız. Terör örgütünü toplumdan tecrit etmek konusunda uygun bir aşamaya geldik.

TÜRKİYE İLK KEZ DESTEKLENİYOR

Bugüne kadar dost dedikleri tarafından yalnız bırakılan Türkiye ilk kez bu kadar desteklendi. Ortadoğu devletleri yanımızda. Bu süreçte siyasi, askeri, diplomatik, sosyal ve ekonomik araçları doğru ve etkin kullanmayı sürdüreceğiz.

DTP'YE İNCE GÖNDERME

Terörün bahanesi olamaz. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Gün devletimize ve milletimize sadakatimizi gösterme günüdür. Bu hassasiyet ve azami dikkatle yürütülmesi gereken bir zamandır.

ABD İLE BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ

ABD ve Irak yönetimi başta olmak üzere dost müttefeklerle birlikte çalışıyoruz.

Irak Başbakanı’nı aradım. Maliki'ye dün yapılacak harekatla ilgili bilgi verdim. Sonra Cumhurbaşkanımız, Irak Cumhurbaşkanı Talabani’yi aradı. Gece yarısından sonra ABD Başkanı Bush ile görüştüm. Ve gerekli bilgilendirilmeyi yaptım.

NE KADAR SÜRECEK?

Silahlı kuvvetlerimiz hedeflerine ulaştıktan sonra en kısa sürede geri dönecek.

Harekatın plan ve icrasında görev alan başta Genelkurmay Başkanım olmak üzere subayından erine tüm kahramanlarımızı kutluyorum.

Allah yar ve yardımcımız olsun."



TALABANİ'Yİ VE BUSH'U ARADIK