BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Türkiyenin GİZLİ PLANI mı var?

ABD, Kürtleri gözden çıkardı mı? Türkiye'nin sınırı geçmede gizli bir planı mı var? Emekli Tümgeneral'den çarpıcı bir iddia geldi.

Abone ol İNTERNETHABER/(ÖZEL)

ABD'nin Kuzey Irak ve Kürtlere yönelik stratejisi değişti mi? Washington Kürtleri gözden çıkardı mı? Ve en önemlisi sınırı geçen Türkiye, tampon bölge mi kuracak?

Emekli Tümgeneral Yavuz Ölçen, harekatın başlama şeklinden yola çıkarak "Türkiye tampon bölge kuracak" iddiasında bulundu.

Ölçen, "Bu şartlarda bir harekat yapılıyorsa hedef küçük değil demektedir... Hedef belli bir bölgeyi kısa sürede ele geçirerek tampon bölge oluşturmaktır" dedi.

ABD BUNA İZİN VERMEZ

Türkiye'nin gizli niyeti gerçekten bu mu? Sınırın öte yakasında Kuzey Irak da bir tampon bölge mi kurmak?

Emekle Tümgeneral Alaattin Parmaksız, bu iddiaya şiddetle karşı çıkıyor. Parmaksız, böyle bir şey olabilmesi için ABD'nin bölgedeki stratejisinde çok büyük değişiklik olması gerektiğini belirtiyor.

Parmaksız şöyle diyor;
"ABD açısından Kuzey Irak üçe bölünmüş durumda. Orada ABD Kürt devleti kurma peşindeler ve askeri üsler inşa ediyorlar. Böyle bir planı olan ABD'nin Kürtleri dışlayarak, Türklere tampon bölge vermesi mümkün değil. Çünkü stratejilerinde böyle bir değişim görünmüyor."

Parmaksız'a göre sınır ötesi harekat "tampon bölge" oluşturmak için yapılmıyor. Harekatın baskın şeklinde ve hedeflere yönelik olduğunu belirtiyor.

ABD'NİN ROLÜ

Parmaksız'a göre böyle bir harekat, bir haftayı geçmez...
ABD'nin harekattaki rolünü de değerlendiren Emekli tümgeneral Parmaksız, "ABD'nin rolü bu işte sadece müttefik olarak bizim bu bölgeye girişimize ses çıkarmamasıdır. Başka bir şey yok. Bu hareketa karşı koymamasıdır. ABD'nin istihbarat katkısı olmaz" diye konuştu.