BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,57
ALTIN 2.384,35
HABER /  POLİTİKA

Bu harekat insanlık dışıdır

TSK'nın başlattığı kara harekatına ilk tepki Aysel Tuğluk'tan diğeri ise Emine Ayna'dan geldi. İşte Ayna'nın harekat tepkisi;

Abone ol

TSK'nın başlattığı kara harekatına DTP'den bir aykırı ses daha yükseldi. Operasyonun çözüm olmadığını söyleyen DTP Eşbaşkanı Emine Ayna TSK ve AK Parti'nin çözümü "ölmek ve öldürmekte" aradığını söyledi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın PKK'ya yönelik operasyonları hakkında "Bu kara harekâtından kimse kazançlı çıkmayacak. Halkımızı sessiz kalmamaya çağırıyoruz" diye konuşan DTP Eşbaşkanı Emine Ayna kara harekâtına tepki gösterdi.

AK PARTİ SAVAŞTAN NEMALANIYOR

Operasyonu durdurmak için çaba gösterdiklerini ifade eden Ayna, "Kötü sonuçlarının ortaya çıkmaması için yoğun çabalarımız oldu. Gerek kitlesel eylemlerimizle, basınla, aydınlarla, yaptığımız sohbetlerde sürekli bundan vazgeçmeleri gerektiğini, AK Parti'nin savaştan nemalanmaya başladığını, bunun sadece AK Parti'ye değil herkese kaybettireceğini söyleyip durduk" dedi.

SESSİZ KALMAYACAĞIZ

Operasyonun kimseye fayda getirmeyeceğine, ne Kürtlerin ne de Türklerin kazançlı çıkacağını savunan Ayna, "Kürtler sessiz kalmayacak. Uzun süredir Kürtler seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Bu savaşın olmaması gerektiğini, kimseye kazandırmayacağını anlatmaya çalışıyorlar. Ama buna rağmen her şeyi göze alıp böyle bir şeye kalkıştılar. Baştan beri şunu belirtik. Mesele bu operasyonun nereye yapıldığı ile alakalı değildir. Bu operasyon Kürtlerin hak ve özgürlüklerine karşı bir operasyon olduğu ile alakalıdır. Bu operasyonda bütün PKK'lılar ölse bile çözüm değil. Bu çözme iradesi değil. Bu öldürme iradesidir. Çözüm ölerek öldürerek değil, yaşayarak ve yaşatarak mümkündür. Gelin beraber yaşayarak yaşatarak çözelim" diye konuştu.

OPERASYONDAN YANA OLANLAR İNSAN DEĞİL

Operasyona destek veren AK Parti milletvekillerini eleştiren Ayna, "Onlar Kürt değiller. Sorun Kürt olup olmamakla da alakalı değil. Sorun insan olmakla alakalıdır. Bu operasyondan yana olanlar insan değildir. Harekat insanlık dışıdır. Çözümü ölümde görmek insanlık değildir." dedi.