BIST 10.046
DOLAR 32,46
EURO 34,67
ALTIN 2.397,21
HABER /  GÜNCEL

Bahçeli harekatı geçikmiş buldu

Devlet Bahçeli, TSK'nın düzenlediği sınırötesi operasyonun geç kalınmış bir adım olduğunu söyledi...

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), sınır ötesi harekatına destek verdiğini ifade ederek, ''TSK unsurlarının, Kuzey Irak'ta geçici bir süre için konuşlandırılmasına ve güvenlik bölgesi oluşturulmasına gerek olduğu ortadadır'' dedi.

Harekata katılan TSK mensuplarına, Allah'ın yardımcı olmasını ve harekatın en kısa sürede başarıyla tamamlanmasını dileyen Bahçeli, terör örgütünün Kuzey Irak'ı, son beş yıldır Barzani ve peşmergelerin himayesinde, Türkiye'ye karşı harekat ve lojistik üssü olarak kullandığını ifade etti.

GEÇMİŞ DE OLSA ÖNEMLİ BİR ADIM
Bahçeli, ''AK Parti iktidarı dönemindeki bu ilk kara harekatı, geçikmiş de olsa önemli bir adım teşkil etmektedir. Bu konuda yapılan açıklamalardan harekatın kapsamı, hedefleri ve süresi bakımından sınırlı olacağı anlaşılmaktadır.

PKK terör örgütünün Kuzey Irak'tan gerçek anlamıyla tasfiye edilebilmesinin,sözde yönetici kadrosu başta olmak üzere militan kadrolarının teslim olmalarının sağlanmasına ya da etkisiz hale getirilmelerine; terör eylemlerini sürdürme imkan, kabiliyet ve iradelerinin yok edilmesine ve lojistik altyapı imkanlarının çökertilmesine bağlı olduğu açıktır.

Kuzey Irak'taki bölgesel yönetimin terör örgütüne sağladığı himaye ve desteğin de son bulması bu konuda büyük önem taşımaktadır.'' dedi.