BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.492,11
HABER /  MAGAZİN

Kendi hikayesine 60 bin dolar verdi!

Mahsun Kırmızıgül, kendi hikayesi olan 'New York'ta Beş Minare' adlı filmin haklarını, 60 bin dolara satın aldı.

Abone ol

Mahsun Kırmızıgül, hikayesi kendine ait olan 'New York'ta Beş Minare' filminin haklarını satın aldı. Diyarbakırlı iki polisin bir Türk kaçakçıyı FBI'dan teslim almak için New York'a gitmesini konu alan film; ilk kez beş yıl önce gündeme gelmişti.

Öykünün sahibi Kırmızıgül, Sinan Çetin'e giderek 'New York'ta Beş Minare'nin yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlenmesini talep etmişti. Çetin de, filmin hikayesini beğenerek "Çekilebilir" onayı vermişti. Öyküye bir senaryo yazdırarak, projenin haklarını da kendi üstüne almıştı. Çekim mekanlarını tespit etmek için New York'a da giden Çetin, Türkiye'ye dönüşünde fimin kadrosunu bile oluşturmuştu. Beş yıl önceki ekipte; Mahsun Kırmızıgül, Mazhar Alanson, Şahan Gökbakar ve Fransız oyuncu Jacqueline Bisset yer alıyordu. Ancak filmin çekimlerine bir türlü başlanamadı. Çetin, bir süre 'New York'ta Beş Minare'yi Kırmızıgül'ün yönetmesini planlarken; ünlü türkücü de öyküsü kendisine ait olan filmin yapımcılığını da üstlenmek istedi.

Bunun üzerine Çetin ile Kırmızıgül pazarlık masasına oturdu. Çetin, Kırmızıgül'den senaryo yazımı ve New York seyahati masrafları karşılığında 60 bin dolar istedi. Mahsun da bu fiyatı kabul ederek, 'New York'ta Beş Minare'nin haklarını satın aldı.