BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,10
ALTIN 2.472,50
HABER /  GÜNCEL

DTPye KOMANDO engeli

Her şey bir incir ağacı yüzünden başladı. Komando yürüyüşüyle bitti.

Abone ol

Mersin’in Tarsus İlçesi’ne bağlı Yenice Beldesi’nde Diyarbakırlı 32 yaşındaki Necati Balkara’nın ev sahibi 26 yaşındaki Hüseyin Çakır’ı yaralayıp, Çakır’ın dayısının oğlu 28 yaşındaki Nezran Şan’ı öldürmesinin ardından beldedeki gerginlik giderek artıyor.

İNCİR AĞACI YÜZÜNDEN

Yenice’de gerginliğe neden olan olay 30 Aralık 2007’de Atalar Mahallesi Afet Evleri mevki Elma Sokak’ta meydana geldi. Hüseyin Çakır’ın evinde kiracı olarak oturan Diyarbakırlı evli 2 çocuk babası Necati Balkara, evin bahçesinde bulunan incir ağacını kesti. Bu yüzden çıkan tartışma kavgaya dönüşünce Necati Balkara, tabancayla ateş açıp ev sahibi Hüseyin Çakır’ı yaraladı, dayısının oğlu Nezran Şan’ı da öldürdü. Katil zanlısı olaydan sonra, eşi ve çocuklarını alıp kaçtı.

DTP YÜRÜME KARARI ALDI

Nezran Şan’ın toprağa verilmesinin ardından, Yeniceliler DTP belde binasına saldırarak camlarını kırdı, Doğu illerinden göç ederek beldede yaşayan bazı ailelerin evlerini taşladı, katil zanlısının evindeki eşyaları da yaktı.

Yenice Belde Belediye Başkanı CHP’li Veli Sarı ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ‘sağduyu’ çağrısına karşın bugün DTP belde teşkilatında toplanan ve aralarında DTP Mersin İl Başkanı Selami Turhan, Tarsus İlçe Başkanı Abdullah Ölmez ve Belde Başkanı Halisi Ernaici’nin bulunduğu yaklaşık 50 kişi, saldırıları protesto için yürümek istedi.

JANDARMA YÜRÜDÜ

Bunun üzerine beldede güvenlik önlemi alan Jandarma Komando timleri, Yenice Jandarma Karakol Komutanlığı binasından DTP binasına kadar olan yaklaşık 100 metreyi, ‘Vatan kararı’ sayarak, "Her şey vatan için diye bağırarak" yürüdü. Bu sırada etrafta toplanan kalabalık da, ‘Yenice sizinle gurur duyuyor’ sloganı attı. Jandarma karakolunun çevresinde güvenlik önlemi alınırken, Tarsus İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Ataş, DTP’lileri yürümemeleri konusunda uyardı, sadece basın açıklaması yapabileceklerini söyledi.

DTP'LİLER YÜRÜMEKTEN VAZGEÇTİ

Bu uyarı üzerine yürümekten vazgeçen DTP’liler adına açıklama yapan Tarsus İlçe Başkanı Abdullah Ölmez, DTP belde teşkilatına yapılan saldırının zanlılarının yakalanamadığını belirterek, “Halkları birbirine çatıştırmak isteyenler değirmene su taşımasınlar. Eskiden olduğu gibi tarihi beldemizde kardeşçe barış içerisinde yaşamalarını istiyoruz. Her siyasi parti temsilcileri ve Yenice’de bulunan kurum, kuruluş ve vatandaşları bu konuya katkı sunmaya davet ediyoruz'' dedi.
Ölmez’in konuşmasının ardından DTP’liler olaysız dağıldı. Jandarma DTP belde teşkilatında güvenlik önlemini sürdürdü.