BIST 10.615
DOLAR 32,24
EURO 35,00
ALTIN 2.429,79
HABER /  GÜNCEL

Haine müthiş operasyon

Diyarbakır bombacısını satış sözleşmesi ve satın aldığı araç yakalattı. Nasıl mı?

Abone ol

Diyarbakır'da 6 kişinin ölümü 67 kişinin yaralanmasına yol açan bombayı koyan PKK militanı Erdal Polat'ı, parmak izi ve cep telefonu ele verdi.

Aracı satın alan bombacının Z.K'ya verdiği 3900 YTL ve 250 euroya el koyan polis paradaki parmak izinin Diyarbakır Kulp nüfusuna kayıtlı E.P.'ye ait olduğunu tespit etti.

Kayapınar beldesinde ailesiyle yaşadığı eve önceki gece 01.30 sıralarında yapılan baskında E.P. ile kendisine bombalı saldırıda yardım ettiği ileri sürülen 6 kişi gözaltına alındı.

PKK militanı Erdal Polat'ı, parmak izi ve cep telefonu ele verdi. PKK'lı terörist Erdal Polat'ın, olayda kullandığı kırmızı Lada Samara marka otomobili satın almak için sahibine ait telefonu kendi cep telefonundan aradığı belirlenmişti.

Parmak izine de polis satış sözleşmesindeki izlerden ulaştı. Araç sahibini arayan numarayı belirleyen polis, PKK militanının, cep telefonuyla görüştüğü kişilerin listesini çıkarttı.

Böylelikle PKK'lı teröristin irtibatlarını ve bulunduğu baz istasyonu bölgesini belirleyen polis, zanlıyı yakalamayı başardı. Polis, bombanın da cep telefonuyla patlatıldığını belirlemişti