BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.421,97
HABER /  POLİTİKA

Bushtan tam destek

Cumhurbaşkanı Gül, terör örgütüne karşı mücadelede Bush'un tam desteğini aldı

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terör örgütüne karşı mücadelede Türkiye ile ABD arasındaki kararlılığın devam ettiğini ve sonuna kadar devam edeceğini belirterek, bu konuda ABD Başkanı George W. Bush'ta hiçbir tereddüt görmediğini söyledi.

Gül, "Terör bağlamındaki konuşmamız, herhangi bir şekilde hesap verme şeklinde olmadı" dedi.
ABD'ye resmi ziyaret gerçekleştiren Gül, Beyaz Saray'daki temaslarının ardından Türk gazetecilerle bir araya geldi ve ABD Başkanı Bush ile yaptığı görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gül, "Terör örgütüne karşı hava operasyonları yapıldı. Kararlılık devam ediyor. Başkan Bush da bu konuda hiçbir tereddüt görmedim. Bize güvendiğini gördüm. Hedefimizin sadece PKK olduğunu biliyor. Bu kararlılık sonuna kadar devam edecek. Türkiye'nin; terörle mücadelede, askeri boyutun yanında kapsamlı çalışmalar yaptığını anlattım. Biz, bir tane daha şehit annesi çıkmasın, gazi ailesi olmasın diye uğraşıyoruz. Terör bağlamındaki konuşmamız, herhangi bir şekilde hesap verme şeklinde olmadı" diye konuştu.

Görüşmede hava harekatına değinilmediğini ifade eden Gül, bir gazetecinin "ABD, işbirliği karşılığında Türkiye'den ne bekliyor?" sorusunu, "Bizden hiçbir beklentisi yok. Hiçbir şey istemiyor" diye yanıtladı.

Gül, ABD'nin terör listesine aldığı örgüte karşı mücadelede büyük sorumluluğu olduğunu ve Türkiye'ye yönelik terör tehdidinin ABD'nin kontrolündeki Irak topraklarından geldiğine işaret etti.

Irak'taki istikrar ve güvenliğin Türkiye'yi çok yakından ilgilendirdiğini de vurgulayan Gül, "Kendisine de (ABD Başkanı Bush'a) söylediğim gibi, orada bir ateş söz konusu olursa bu önce komşuları ısıtır, rahatsız eder. Dolayısıyla Irak'ın güvenliği, istikrarı ve oradaki huzur; kendilerinden çok, bizi çok daha fazla ilgilendirir" dedi.