BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.421,97
HABER /  DÜNYA

PKK uzun vadede çözülmeli

Beyaz Saray sözcüsü Perino, ABD'nin, PKK meselesine çözüm aradığını söyledi

Abone ol

Beyaz Saray sözcüsü Dana Perino, ABD'nin, PKK meselesine "uzun dönemli bir çözüm" bulunması yönünde bir fırsat bulunduğuna inandığını söyledi.

Perino, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ABD Başkanı George Bush arasındaki görüşmeden önce gazetecilere bazı değerlendirmelerde bulundu. Perino, Bush-Gül görüşmesinin iki ülke arasındaki uzun dönemli ve önemli ortaklığı yansıttığını belirtti.

Perino, genç demokrasileri destekleme, Irak, Afganistan, Lübnan gibi bölgelerde barış ve istikrarın desteklenmesinden Türkiye ve ABD'nin ortak çıkarı olduğunu da söyledi.

PKK konusunda Türkiye'nin şu ana kadar "ihtiyatlı" davrandığını ve sadece PKK hedeflerini vurduğunu belirten Perino, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ve Başbakanı Nuri El Maliki'nin, PKK konusunda Türkiye'nin endişelerini paylaştığını kaydetti.

Genel olarak iyi bir diyaloğun bulunduğunu belirten Perino, "Hedeflerden biri, daha uzun dönemli bir çözüm oluşturulması. Bu mesele çok uzun zamandır devam ediyor ve artık bunu durdurmaya çalışmanın zamanı" diye konuştu.