BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

DTPli üyeyi kim kaçırdı?

DTP'li üye kendilerini güvenlik görevlisi olarak tanıtan kişilerce kaçırılıp tehdit edildiğini iddia etti.

Abone ol

Diyarbakır’ın Çermik İlçesi’nde DTP İlçe Yönetim Kurulu üyesi olan Suat Apaydın, kendilerini güvenlik görevlisi olarak tanıtan kişilerce bir otomobile bindirilerek kaçırılıp tehdit edildiğini iddia etti. 

Apaydın, 25 Şubat günü akşam saatlerinde evine gelen ve kendilerini polis olarak tanıtan silahlı, telsizli ve sivil giyimli 2 kişinin kendisine, “Bizimle karakola kadar geleceksin, ifaden var” dediklerini, oğlunun pencereden dışarı baktığında kapıda Şahin marka bir otomobil görmesi üzerine kendisinin bu kişilerden şüphelenmeyip gitmeyi kabul etiğini söyledi.

TELSİZ SESLERİ GELİYORDU

Apaydın, “Merdivenlerden inerken ağzımı kapatarak kollarımdan sıkıca tutup başıma bir bez parçası kapatarak gözlerimi kapattılar. Bağırınca bana yumruklarla vurdular. Araç içinden sürekli telsiz cızırtıları geliyordu. Boynuma silah dayayıp bana, ‘Bundan böyle DTP’den uzak duracaksın ve dediklerimizi yapacaksın, bize söz vereceksin’ dediler. Ardından beni Çermik-Çüngüş karayolu üzerindeki kırsal bir bölge olan Sinek Çayı yakınlarında serbest bıraktılar. Köy korucularının kontrol noktası olduğu için kendilerine seslenip yardım istedim. Ancak her zaman o noktada görev yapan korucular o saatte orada yoktu. Saatlerce yürüyerek Çermik’e gelerek ilçe Emniyet Amirliğine giderek suç duyurusunda bulundum” dedi.