BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

İnternet yasası yolu yarıladı

İnternet ortamına çeki düzen verecek olan yasa tasarısı yolda... Tasarı İnternet Kafelere de düzenleme getiriyor.

Abone ol

TBMM Adalet Komisyonunda, internet ortamında işlenen suçlara ilişkin önleyici tedbirleri içeren kanun tasarısı alt komisyona sevk edildi.

Tasarı, elektronik ortamda işlenen suçlarla ilgili önleyici tedbirleri içeriyor. Bilişim suçlarının cezalandırılmasına ilişkin tasarı ise Başbakanlıkta bekliyor.

Tasarı hakkında bilgi veren Adalet Bakanı Cemil Çiçek, teknolojinin yararlarına değindi ancak denetimin de şart olduğunu vurguladı.

İNTERNET KAFELER DENETLENECEK

Türkiye'de son yıllarda, en ücra köşelerde bile internet kafeler açıldığını belirten Bakan Çiçek, bunun toplumun teknoloji ve yeniliği izlemesi açısından olumlu olduğunu vurguladı.

Cemil Çiçek; "Ancak bunun ötesinde bu internet kafeler veya benzeri yapılaşmalar kontrol edilmezse, denetime tabi tutulmazsa veya belli bir denetim altına alınamazsa, bunun ne gibi sonuçlar ortaya çıkardığını gazete sayfaları ile adli makamlara intikal eden dosyalardan biliyoruz. Açıkçası bugün bir kısım yerlerde teknolojinin kötüye kullanılması gibi bir tehlikeyle Türkiye karşı karşıyadır" dedi.

Bakan Çiçek, çocukları suça iterek ve buradan ticari gelir elde etme noktasında bir keyfi kullanımın olduğunu savundu.

KURTLAR VADİSİ'NDEN TEHLİKELİ

CHP Artvin Milletvekili Yüksel Çorbacıoğlu da internet ortamında, ''Kurtlar Vadisi'' dizisinden bile daha tehlikeli olan aile ve gençlere yönelik olumsuzlukların bulunduğunu söyledi.//