BIST 10.677
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.422,28
HABER /  POLİTİKA

Kongrede Sayın Öcalan ifadesi

DTP'nin kongresinde istiklal marşı okunmadı. Eşbaşkan Tuğluk, 'Sayın Öcalan' ifadesini kullandı. İşte ayrıntılar;

Abone ol

Demokratik Toplum Partisi (DTP) 1. Olağanüstü Genel Kurulu'nda konuşan DTP Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, bölücü teröristbaşı Abdullah Öcalan için, 'Sayın Öcalan' ifadesi kullandı. Tuğluk, terör örgütü PKK'ya 'siyaset yapma' hakkı tanınmasını istedi. Eşbaşkan Ahmet Türk ise 'üniter yapı bozulmadan' Kürt sorununun çözülebileceğini söyleyerek, bu konuya yeni bir açılım getirdi.

İstiklal marşı okunmadı
Demokratik Toplum Partisi (DTP) bugün ilk olağanüstü kongresini topladı. Kongre'nin açılışında İstiklal Marşı okunmazken, eski DEP'liler Leyla Zana, Hatip Dicle, Selim Sadak ve Orhan Doğan yeniden siyasete dönüyor.

Bugünkü kongre, DTP'nin seçimlere bir parti olarak mı, yoksa bağımsız adaylarla mı gireceğini de belirleyecek. Kongrede divan başkanlığına Fethi Gümüş seçildi. Gümüş, salondakileri ''özgürlük ve demokrasi şehitleri adına'' saygı duruşuna davet etti. Kongre'nin açılışında İstiklal Marşı okunmadı.

Atatürk posteri de asılmadı
Divan'ın oluşturulduğu sahnenin arkasında Türk bayrağı ve parti flaması yer aldı. Salonda daimi olarak bulunan kabartma şeklindeki Atatürk resminin dışında ayrıca Atatürk posterinin asılmadığı görüldü. Kongre salonunda ''Çözüm operasyonlar değil diyalog ve barıştır'', ''Ya gerçek demokrasi ya hiç'' yazılı pankartların asılı olduğu görüldü.

DTP'nin seçim stratejisi
Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, partisinin bağımsız adaylarla da olsa parlamentoyu hedefleyeceğini söyledi. Türkiye'de Kürtlerin parlamentoya girmesini engellemek için yüzde 10 seçim barajının koyulduğunu savunan Türk, bu barajın demokrasinin engellenmesinin bir sonucu olduğunu ileri sürdü. Türk, ''Ama bu dönemde parlamentoda mutlaka bir grubumuz olacak'' diye konuştu.