BIST 10.723
DOLAR 32,18
EURO 34,96
ALTIN 2.426,02
HABER /  DÜNYA

İrandan Türkiyeye tarihi uyarı

ABD'nin nükleer faaliyetlerini durdurmak istediği İran'dan Türkiye anlamlı mesaj: Bugün bana yarın sana..

Abone ol

İran Meclisi Milli Güvenlik üyesi Hamid Rıza Hacıbabai, ABD ve bazı Batılı ülkelerin İran'ı "haksız yere" nükleer teknolojiden mahrum etmek istediklerini ifade ederek, "Eğer İran nükleer teknolojiden mahrum edilirse yarın sıra Türkiye'ye gelebilir" dedi.

"ABD, siyonist lobi ve bazı Avrupa ülkeleri psikolojik savaş ve temelsiz iddialarla nükleer programımızı etkilemek ve bizi bundan vazgeçirmek istiyorlar" diyen Hacıbabai, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak İran halkı nükleer programı milli bir projeye dönüştürdü. Nükleer program artık petrolün millileştirilmesi gibi bütün İran halkının meselesidir. ABD bunun için karşı çıkıyor. NPT çerçevesinde uluslararası kurallara bağlıyız ve müzakereden yanayız. Biz nükleer enerjinin barışçıl amaçlı olduğuna inanıyoruz. Nükleer ve kimyasal silah peşinde değiliz. Niçin bizi nükleer teknolojiden mahrum etmek istiyorlar? Bu, ABD'nin yaptığı bir zorbalıktır. Bugün bize yapılırsa yarın sıra Türkiye'ye gelebilir. Diğer ülkelere de sıra gelebilir. Barışçıl amaçlı nükleer teknolojiden yararlanmak bütün dünya ülkelerinin hakkıdır."