BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,97
ALTIN 2.428,20
HABER /  GÜNCEL

Iraka ait kayıp silah operasyonu

ABD'nin Irak ordusuna hibe ettiği silahların bir bölümünün Türkiye'de çıkması üzerine düzenlenen operasyonlar hız kesmiyor.

Abone ol

İstanbul ve Samsun'da “Naz” adı altında silah kaçakçılarına yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonda, aralarında terör örgütü üyelerinin de bulunduğu 1'i kadın 8 kişi yakalandı.


İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kentte faaliyet gösteren çıkar amaçlı bir suç örgütüne yönelik yürütülen çalışmalarda, içinde terör örgütü üyelerinin de bulunduğu bir suç örgütünün silah kaçakçılığı yaptığı ve özellikle son günlerde güvenlik kuvvetleri tarafından sıkça yakalanan “Glock” marka silahları kente getirdikleri anlaşıldı.

Bunun üzerine çalışmayı genişleten polis, suç örgütünün 24 Şubat 2007 tarihinde Mardin'den İstanbul'a silah sevkiyatı yapacağını tespit etti. Söz konusu tarihte İstanbul'da gerekli önlemleri alan polis, bu kişilere yönelik çeşitli semtlerde “Naz” kod adı verilen operasyonu başlattı.

Eş zamanlı olarak yapılan operasyonda, olayla ilgileri görülen 7 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin kullandıkları otomobil, iş yeri ve kaldıkları evlerde yapılan aramalarda, 1 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu otomatik tüfek, 22 adet Glock ve 2 adet Walter marka ruhsatsız tabanca, 2 adet tüfek, 51 adet tabanca şarjörü, 45'i tüfek olmak üzere çeşitli çapta çok sayıda mermi, yasak yayınlar, silah ticaretinden elde edildiği sanılan 2 bin YTL, 2 bin ABD Doları ve 1700 Suriye Paundu ele geçirildi.

İstanbul'da gözaltına alınan 1'i kadın 7 kişi, polisteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edildi. Bu arada, suç örgütüyle ilişki içinde olduğu belirlenen bir kişinin de Samsun'da yakalandığı ve bu kişiyle birlikte 2 adet Glock marka tabancanın daha ele geçirildiği belirtildi.